ΔΟΕ: Συμπαράσταση στους Αγωνιστές Δασκάλους του Συνδικάτου Egitim Sen απέναντι στις μαζικές εκκαθαρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν!

2016-10-09 15:01

 

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, μελών του συνδικάτου Egitim Sen, με την κατηγορία της υποστήριξης "τρομοκρατικών οργανώσεων". 

 

Πρόκειται για μαζικές εκκαθαρίσεις από το κράτος του Ερντογάν ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον ακραίο αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για ειρήνη, δικαιοσύνη και δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των εθνών, θρησκειών, φύλων και φυλών. Στόχος των απολύσεων αυτών είναι να φιμώσουν τις φωνές εκείνων που αγωνίζονται, να φοβίσουν τους εργαζόμενους στο όνομα των "εθνικών κινδύνων".

 

 Αυτές τις ώρες στην Τουρκία, διώκονται οι συνάδελφοί μας γιατί αγωνίστηκαν να μάθουν όλα τα παιδιά γράμματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με τη θρησκεία και την εθνικότητά τους, το φύλο και τη φυλή τους, γιατί στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους και δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν οι βόμβες κατέστρεφαν σχολεία και άπλωναν παντού πόνο και αίμα, γιατί αγωνίζονται συλλογικά για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία! 

 

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen που βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές διώξεις, απολύσεις, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα και συντασσόμαστε μαζί τους στον αγώνα τους για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ειδικά τα εκπαιδευτικά σωματεία της Ελλάδας έχουν σχέσεις φιλίας, αγωνιστικής συνεργασίας και αλληλεγγύης από το παρελθόν με τα Συνδικάτα της Τουρκίας. 

 

Πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2015, αποστολή εκπαιδευτικών βρέθηκε στην Τουρκία, στους καταυλισμούς των προσφύγων από το Κομπάνι μαζί με το Σωματείο Egitim Sen της Ούρφα.

 

 Στη συνέχεια, τα εκπαιδευτικά Σωματεία, στα πλαίσια της καμπάνιας «Ένα σχολείο για το Κομπάνι» φιλοξένησαν στην Ελλάδα τους συναγωνιστές από το Egitim Sen. 

 

Επιπλέον, στο τελευταίο συλλαλητήριο του Egitim Sen εκπροσωπήθηκε η ΔΟΕ από αντιπροσωπεία. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης. 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.