ΔΟΕ: Συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό που στοχοποιήθηκε από το σύλλογο γονέων Βαθέος Σάμου. Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας

2019-10-22 06:26

Η 88η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. καταδίκασε  ομόφωνα και απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος Σάμου σε συνάδελφό μας,  που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας και του κλάδου συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Η αγωγή με απαίτηση αποζημίωσης 50.000 ευρώ που στρέφεται εναντίον της συναδέλφου μας, στρέφεται ενάντια στον Κλάδο των εκπαιδευτικών.

 

Στο πλαίσιο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για τη στήριξη της συναδέλφου μας κι έπειτα από το αίτημα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου κηρύσσει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της συναδέλφου, 3ωρη στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού και τις αντίστοιχες του απογευματινού κύκλου  για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς ο Σύλλογος, στο δικαστήριο.

 

Απόφαση 86ης Γενικής Συνέλευσης για το Προσφυγικό

 

Διεκδικούμε ως συνολικό πλαίσιο:

 

  • Σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στα πρωινά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.
 
  • Τη λειτουργία τάξεων υποδοχής σε όλα τα σχολεία.
 
  • Υποστηρικτικές δομές για όλα τα παιδιά.
 
  • Ορθολογική κατανομή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.
 
  • Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς τους.
 
  • Επαρκή χρηματοδότηση, καμία εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.