ΔΟΕ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΤΠΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/3/2016 και ΩΡΑ 12:30

2016-03-23 07:15

 

Η  ΔΟΕ καταδικάζει την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τις προτάσεις του Δ.Σ.  του Ταμείου για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και για τη μείωσή του κατά 32,50%. που οδηγούν σε συρρίκνωση και σε διάλυση του Ταμείου και σε οικονομική καταστροφή τους ασφαλισμένους . 

 

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου είναι ευθύνη της πολιτείας, γιατί η ίδια διαχρονικά με αποφάσεις όλων των Κυβερνήσεων οδήγησε σε απαξίωση του Ταμείου και σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους – συνταξιούχους του Ταμείου.

 

Η ΔΟΕ απαιτεί:

  • την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου,
  • την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του.
  • Το κράτος οφείλει να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου. Δεν θα ανεχθούμε καμία περαιτέρω περικοπή του μερίσματος. Απαιτούμε από το Δ.Σ. του Ταμείου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και συνταξιούχων, που με το μόχθο τους συντηρούν το Ταμείο από το 1867 και να μην ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική.

 

Η ΔΟΕ  καλεί  τα μέλη της  και τους συνταξιούχους  του κλάδου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Ταμείων. Να πάρουν μέρος στο  συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από το ΜΤΠΥ (Λυκούργου 12) την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:30μμ. . Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών η  ΔΟΕ κηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, από τις 12:0ο -2:00.

 

Η σταθερή απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα Ταμεία μας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και να αντισταθούμε στην πολιτική της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που στοχεύουν στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις στον 19ο αιώνα, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής και του αντιασφαλιστικού εκτρώματος που κατεβάζουν προς ψήφιση.

 

Από τη Δ.Ο.Ε.