ΔΟΕ: ΨΗΦΙΣΜΑ για τη σύλληψη του δασκάλου Ηλία Σμήλιου

2020-11-19 01:38

Αυταρχικό, αστυνομοκρατούμενο κράτος, κράτος τρόμου και καταστολής: έτσι θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του λαού, η μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Χιλιάδες  λαού, εργαζομένων, νεολαίας και δημοκρατικών πολιτών, σε όλη τη Ελλάδα, τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και διακήρυξαν ότι αποτελούν παρακαταθήκη για τα αιτήματα και τους αγώνες του σήμερα.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, όπου  τηρήθηκαν με συνέπεια όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας συνελήφθη και ο  δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, Γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους.

Ο συλλογικός αγώνας για δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, τροφή και στέγη είναι μονόδρομος απέναντι σε ένα κράτος που εργαλειοποιεί τον κορωνοϊό για να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Όλοι μαζί, θα νικήσουμε.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου Ηλία Σμήλιου, την απαλλαγή από κάθε δίωξη και την ακύρωση του προστίμου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ