ΔΟΕ: Με αφορμή το περιστατικό στη Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στη Σάμο

2019-02-06 06:33

Tο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με αφορμή περιστατικό που διαδραματίστηκε στις 28/01/2019 στη Σάμο κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, καταδικάζει απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό, γονιό κ.α. που προσπαθεί να προασπίσει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και ιδιαίτερα τα μορφωτικά δικαιώματα των προσφυγόπουλων.

 

Επισημαίνουμε ότι στην 86η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τον Ιούνιο του 2017 είχε ληφθεί σχετική απόφαση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στην Ελλάδα και παραμένουμε σταθεροί στην ψηφισμένη αυτή θέση με την οποία διεκδικούμε ως συνολικό πλαίσιο:

 

·                  Σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στα πρωινά Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία.

·                  Τη λειτουργία τάξεων υποδοχής σε όλα τα σχολεία.

·                  Υποστηρικτικές δομές για όλα τα παιδιά.

·                  Ορθολογική κατανομή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

·                  Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς τους.

·                  Επαρκή χρηματοδότηση, καμία εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

 

Ξενοφοβικές συμπεριφορές που αμφισβητούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών και μπορεί να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις είναι καταδικαστέες και η ανοχή μας είναι μηδενική.

 

Προασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνύπαρξης με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.