ΔΟΕ: Καθυστέρηση της ανακοίνωσης καταβολής β’ δόσης λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες

2017-04-14 07:52

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την επανάληψη, για μια ακόμη φορά, του απαράδεκτου φαινομένου  της καθυστέρησης καταβολής των κονδυλίων που αφορούν την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Συγκεκριμένα δεν έχει, καν, ανακοινωθεί ακόμη η καταβολή της β’ δόσης του 2017.

 

                Παρά το γεγονός ότι στις κατά καιρούς συζητήσεις ακόμα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναγνωρίζει  ότι τα χρήματα δεν επαρκούν (ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά με το βαρύ χειμώνα και με τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργεί η λειτουργία των ΔΥΕΠ), καμιά ενέργεια δε γίνεται στην κατεύθυνση της έγκαιρης απόδοσής τους στα σχολεία.

 

                Τονίζουμε, επίσης, ότι τα προβλήματα ελλιπούς χρηματοδότησης ενισχύονται από τη δυσλειτουργία στο σύστημα απόδοσης των χρημάτων από τους Δήμους στις σχολικές μονάδες. Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, τα διαφορετικά, κατά περίπτωση, σκεπτικά στον τρόπο χρηματοδότησης, η αδιαφάνεια που επικρατεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις στη διαχείριση των κονδυλίων από τους Δήμους, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η κυβέρνηση (μέσω των αρμόδιων Υπουργείων) οφείλει να παρέμβει ώστε τα σχολεία να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες τους και να λειτουργούν ομαλά.