ΔΟΕ: Καταγγελία των ενεργειών της Διευθύντριας του 1ου Ειδικού Σχολείου Ιλίου

2018-04-25 07:33

      Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., λαμβάνοντας υπόψη του την από 5/4/2018 ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Γληνός», καταγγέλλει την αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αντίληψη και στάση της διευθύντριας του 1ου Ειδικού Σχολείου Ιλίου η οποία, ανάμεσα σε άλλα, περιφρονεί και παρακάμπτει το Σύλλογο Διδασκόντων και τις αποφάσεις του επιχειρώντας να επιβάλει την άποψή της, επιδεικνύει προσβλητική και απαξιωτική και πιεστική συμπεριφορά έναντι των εκπαιδευτικών, αμφισβητεί στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα, έθεσε σε λειτουργία κάμερες στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου και σε αίθουσα διδασκαλίας κατά το ωράριο λειτουργίας του, ενώ μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων για όλα τα παραπάνω και παρουσία μελών του Δ.Σ. του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών, κάλεσε την αστυνομία!

 

     Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα υπερασπίσει με κάθε μέσο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων καταδικάζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους πρακτικές αυθαιρεσίας και αυταρχισμού.

 

    Καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, τη Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και το Υπουργείο Παιδείας να δώσουν άμεση λύση, ως αρμόδιοι, στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν προβαίνοντας σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την άμεση αποκατάσταση  του απαραίτητου - για τη σωστή λειτουργία του σχολείου – ήρεμου παιδαγωγικού κλίματος.