ΔΟΕ: Καταγγελία της Διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών

2018-11-01 20:07

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αφού έλαβε υπόψη του την καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» κατά της Δ/ντριας του 9ου Δημ. Σχ. Αχαρνών, την καταγγέλλει για την αυταρχική συμπεριφορά της προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.  

 

                Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος, η Διευθύντρια με αλαζονική συμπεριφορά και αυταρχικές  ενέργειες όπως η κοινοποίηση στο σύνολο των συναδέλφων της σχολικής μονάδας, αλλά και στη Δ/νση Π.Ε., ηλεκτρονικής επιστολής με την οποία επιτέθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε εκπαιδευτικούς του σχολείου, η αυθαίρετη απαγόρευση εισόδου στο σχολείο του Δ.Σ. του Συλλόγου και η παρεμπόδιση εισόδου του Προέδρου του Συλλόγου και του Αιρετού του Π.Υ.Σ.Π.Ε. προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους, διαλύουν το κλίμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει τη σχολική μονάδα.

 

                Είναι επίσης πραγματικά πρωτοφανές το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας και της συγκέντρωσης έξω από το σχολείο, που οργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Σωκράτης» για το ζήτημα αυτό, η Διευθύντρια είχε τοιχοκολλήσει σε 3 τουλάχιστον σημεία και ταυτόχρονα τα μοίραζε δύο κείμενα, ένα που καταφερόταν εναντίον γονέων και ένα εναντίον των εκπαιδευτικών του σχολείου.

 

                Η στάση αυτή, στελέχους της Εκπαίδευσης, έρχεται σε αντίθεση με τον διοικητικό, καθοδηγητικό και παιδαγωγικό ρόλο που οφείλει να αναλαμβάνει και την καλούμε να την αναθεωρήσει άμεσα ώστε να αποκατασταθεί το, απαραίτητο, κλίμα ηρεμίας στο σχολείο.

 

                Είναι, όμως επίσης, μεγάλες οι  ευθύνες της Δ/νσης Π.Ε. που αν και έχει πλήρη γνώση των όσων συμβαίνουν στη σχολική μονάδα   δεν προχωρά σε ενέργειες που θα δώσουν οριστική λύση στην κατάσταση αυτή.

 

     Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενεργήσει δραστικά ώστε να αποκατασταθεί το παιδαγωγικό κλίμα συνεργασίας, που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.   

 

              Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για να αποκρούουμε τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και η στάση μας πρέπει να είναι στάση προάσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μέσα σε ένα κλίμα αλληλεγγύης, σεβασμού  και κατανόησης. Καταστάσεις όπως αυτές που παρατηρούνται στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών λειτουργούν στην απόλυτα αντίθετη κατεύθυνση.