ΔΟΕ: Καταγγελία της Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

2018-06-22 14:02

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , αφού έλαβε υπόψη του την καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός» έπειτα από την επίσκεψη των μελών του Δ.Σ.  και τη συζήτηση που είχαν με το σύλλογο διδασκόντων και τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλει τη Διευθύντρια για την αυταρχική και πιεστική συμπεριφορά της προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γεώργιος Βιζυηνός», η διευθύντρια αντί να συμβάλλει στη δημιουργία δημοκρατικού κλίματος και στην ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, πιέζει και απειλεί του συναδέλφους καταστρατηγώντας, παράλληλα, δικαιώματά τους. Η στάση αυτή, στελέχους της Εκπαίδευσης, έρχεται σε αντίθεση με τον διοικητικό, καθοδηγητικό και παιδαγωγικό ρόλο που οφείλει να αναλαμβάνει και δυναμιτίζει το κλίμα δημοκρατίας, αλληλοσεβασμού και εργασιακής  ηρεμίας που πρέπει να υφίσταται μεταξύ των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα.

 

Καλούμε την κ. διευθύντρια του συγκεκριμένου σχολείου να αναθεωρήσει τη στάση της άμεσα ώστε να αποκατασταθεί το, απαραίτητο, κλίμα ηρεμίας στο σχολείο.

 

    Συναδέφλισσες και συνάδελφοι

 

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για να αποκρούουμε τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της Κυβέρνησης. Η στάση μας πρέπει να είναι στάση προάσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μέσα σε ένα κλίμα αλληλεγγύης, σεβασμού  και κατανόησης και ενέργειες όπως αυτές που παρατηρούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης λειτουργούν στην απόλυτα αντίθετη κατεύθυνση.