ΔΟΕ: Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση κατά συναδέλφων

2017-02-21 20:28

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταδικάζει την σωματική και λεκτική βία που δέχτηκαν, ο διευθυντής και  μια εκπαιδευτικός του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ. Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», εντός του  Α.Τ. Κερατσινίου όπου είχαν κληθεί να προσέλθουν σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, η οποία εκδόθηκε μετά από αίτηση της οικογένειας μαθητή.

 

Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί η στάση της αστυνομίας, η οποία κάλεσε ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές, παρά το γεγονός ότι αυτό δε συνηθίζεται για ευνόητους λόγους,  δίχως να φροντίσει να  ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς  για την παρουσία των γονέων οι οποίοι, όμως, ήταν ενημερωμένοι για την αντίστοιχη παρουσία των εκπαιδευτικών. Μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση, ο πατέρας επιτέθηκε στον έκπληκτο διευθυντή και ο γιος του στην εκπαιδευτικό και το δικηγόρο της.   

 

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους οποίους και στηρίζουμε  ηθικά, νομικά και συνδικαλιστικά.

 

  Τονίζουμε ότι καμιά τέτοια  συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται δεν κάμπτει τις αντιστάσεις μας. Ως επιστήμονες εκπαιδευτικοί κατέχουμε μεθόδους για την επίλυση διαφορών και  διαφωνιών που προκύπτουν εντός του σχολείου με γνώμονα τις παιδαγωγικές αρχές, τις καλές σχέσεις με τους γονείς και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων.

 

Οι εκπαιδευτικοί υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο σχολείο, υπερασπιζόμενοι τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών και σε κανένα δεν επιτρέπεται  να προσβάλει το ήθος και το φιλότιμό τους πολύ δε περισσότερο να ασκεί βία εναντίον τους.

 

Από τη ΔΟΕ