ΔΟΕ: Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων δε θα περάσει! Να παύσει τώρα κάθε δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

2016-12-09 07:26

Στις 7/12/2016 ορίστηκε η εκδίκαση της εξέτασης, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης της συναδέλφισσας μας, Παπαδοπούλου Ελισάβετ, αιρετού στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας. Μετά από 2 χρόνια εκδικάζεται η ένστασή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

 

Όλα άρχισαν όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας το 2013, άσκησε δίωξη σε βάρος της με βάση τον τότε πειθαρχικό κώδικα, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας».

 

Η δίωξη αυτή προστέθηκε στη βιομηχανία διώξεων που είχε στηθεί, τότε, ενάντια σε κάθε εκπαιδευτικό που τόλμησε να αντιδράσει στις επιλογές του υπουργείου Παιδείας και της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά με τη δίωξη της Ελ. Παπαδοπούλου βαπτίστηκε παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

 

Η συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ τιμωρήθηκε με πρόστιμο στέρησης αποδοχών 6 μηνών (7.500 ευρώ) για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3.700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της). Στη δίωξη αυτή είχε την ηθική, συνδικαλιστική και οικονομική κάλυψη της Δ.Ο.Ε. (όπως το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πράττει για κάθε συνάδελφο).

 

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Ελ. Παπαδοπούλου. Δε θα επιτρέψουμε να ποινικοποιούνται οι αγώνες και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

 

Απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση της, υπηρεσιακή και οικονομική.

 

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της συναδέλφου.

 

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της (7/12/2016) και ώρα 10 π.μ. (η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από 10 π.μ. – 1 μ.μ.) στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λ. Βουλιαγμένης).

 

Από τη Δ.Ο.Ε.