ΔΟΕ: Αίτημα για συνάντηση για την στέγαση των αναπληρωτών

2018-09-01 22:34

Κύριοι Υπουργοί,

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κατ’ επανάληψη τονίσει τον τεράστιο όγκο προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και πολλαπλών μετακινήσεων κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Κυρίαρχο αίτημα της Δ.Ο.Ε. είναι η άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων  διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, σε πλαίσιο διασφάλισης ίσων όρων εργασίας για αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς.

 

Την περσινή χρονιά πάρα πολλοί αναπληρωτές αντιμετώπισαν οξύτατο πρόβλημα στέγασης σε περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση. Το πρόβλημα αυτό υποτίθεται ότι θα αντιμετώπιζε το άρθρο 32 του νόμου 4483/2017  που φέρει τον τίτλο  «Παροχή κινήτρων σε εργαζομένους από Ο.Τ.Α. ορεινών και νησιωτικών περιοχών», σύμφωνα με το οποίο ορεινοί δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους των οποίων τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και οι νησιωτικοί Δήμοι με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων καθώς και τα Ν.Π.Δ.Δ. μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής στους υπαλλήλους τους, όπου μεταξύ άλλων ανήκουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων καθώς και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

 

 Στην περσινή συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που είχαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ακούστηκαν πολλά, δόθηκαν υποσχέσεις αλλά απ’ ότι φαίνεται τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το τι θα συμβεί και πάλι μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων των αναπληρωτών. Θέσαμε το θέμα στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στις 3/8/18 αλλά πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η άμεση πραγματοποίηση συνάντησης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας καθώς και τους Δημάρχους των περιοχών όπου παρουσιάστηκαν πέρυσι τα οξύτατα προβλήματα ώστε να υπάρξει άμεση δρομολόγηση λύσεων πριν την τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές αυτές.

 

Για το λόγο αυτό ζητάμε να προχωρήσετε στον άμεσο ορισμό της ημερομηνίας πραγματοποίησης συνάντησης.