Αυξήθηκαν τα ποσοστά παιδικής φτώχειας στα 2/3 των μελών του ΟΟΣΑ

2018-10-16 20:57

 

Την εικόνα της παιδικής φτώχειας στα μέλη του σκιαγραφεί στην έκθεσή του υπό τον τίτλο «Φτωχά παιδιά σε πλούσιες οικονομίες» ο ΟΟΣΑ, όπου και αναφέρει ότι από το 2007 τα ποσοστά φτώχειας μεταξύ των παιδιών έχουν αυξηθεί στα 2/3 των μελών του και η επιδείνωση είναι δραματική σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ κατά μέσο όρο ένα στα επτά παιδιά ζουν στη φτώχεια, με τα ποσοστά να είναι ιδιαίτερα υψηλά στη Χιλή, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Τουρκία, αλλά και τις ΗΠΑ, όπου η αναλογία είναι περισσότερο από ένα στα πέντε. Η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την προ παγκόσμιας κρίσεως εποχή (2007) καταγράφεται στην Σλοβακία και είναι της τάξης των 5,4 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθούν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Λιθουανία, αλλά και η Σουηδία, όπου στην κάθε χώρα η αύξηση είναι μεγαλύτερη των δύο μονάδων. Σε σύγκριση με το όριο φτώχειας του 2005, σε ότι αφορά στην Ελλάδα το ποσοστό έχει τριπλασιαστεί σε αυτούς τους όρους, αναφέρει ο Οργανισμός.

 

Στον παρακάτω συγκεντρωτικό πίνακα φαίνεται η κατάταξη της κάθε χώρας στην κάθε ξεχωριστή κατηγορία. Το 1 είναι η καλύτερη και το 30 η χειρότερη.

 

Από ότι φαίνεται η συγκεντροποίηση και η αύξηση του πλούτου έχουν το τίμημα τους. Περισσότερα φτωχά παιδιά, λιγότερα ευτυχισμένα παιδιά.

Επιμέλεια-σχολιασμός: Α.Κ. από πηγή: https://eforipediada.blogspot.com

Πηγή: OECD, ΑΠΕ-ΜΠΕ