ΑΤΤΙΚΟΝ: Η κατάσταση χειροτερεύει, οι εργαζόμενοι με κινητοποίηση απαιτούν μέτρα

2020-03-12 23:40

 

Απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία δίνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αττικό. Το σωματείο εργαζομένων Π.Γ. Αττικό κηρύσσει στάση εργασίας σήμερα το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου. ‘Όπως καταγγέλλουν υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για τις επιχειρήσεις και όχι για τους εργαζόμενους υγειονομικούς ενώ δεν έχει γίνει ούτε καν μια τυπική έγκριση προϋπολογισμού με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν πληρωθεί εφημερίδες, υπερωρίες και βάρδιες από το Δεκέμβρη.

Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο αναφέρει:

Η κατάσταση χειροτερεύει

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ (ΑΝ ΟΧΙ ΧΘΕΣ):

1. Προσλήψεις νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνολόγων, τραυματιοφορέων σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.

2. Ειδικές άδειες στους γονείς για τη φύλαξη των παιδιών.

3. Να φύγουν τώρα τα ράντζα και να σταματήσει η υπερεφημέρευση του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.

4. Να ανοίξουν τώρα οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού και αναπνευστήρων στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.

5. Να ανοίξει από σήμερα το Λοιμωδών, για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που θα προκύψουν από την επιδημία και θα ανακουφίσουν τη Δυτική Αθήνα και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.

6. Οι συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να μην αναλαμβάνουν βάρδιες στο ΤΕΠ.

Καλούμε τη κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας σε άμεση υλοποίηση των αιτημάτων με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Την Πέμπτη 12/3 το σωματείο κηρύσσει στάση εργασίας 7-10 πμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

ΥΓ: Η κυβέρνηση ανακοινώνει διαρκώς μέτρα για τις επιχειρήσεις (ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, έκτακτες επιδοτήσεις). Μόνο επιχειρηματίες υπάρχουν σε αυτή τη χώρα; Για τους εργαζόμενους υγειονομικούς ποιος θα ενδιαφερθεί; Το γνωρίζετε, ότι ούτε την τυπική έγκριση του προϋπολογισμού δεν έχουν κάνει (πόσο χρόνο θέλει πια;) με αποτέλεσμα να μην έχουμε πληρωθεί εφημερίες, υπερωρίες και βάρδιες από το Δεκέμβρη;