Αριστοτέλης: Καταγγελία για τα πρόστιμα σε αντιπροσωπεία του ΣΥΠΡΟΜΕ που επισκέφτηκε το Α.Τ. Περιστερίου για τους απεργούς πείνας

2020-04-11 19:49

Την Πέμπτη 9/4/2020, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. από τους Θοδωρή Μεγαλοικονόμου ψυχίατρο, Αντωνία Βαφειάδου πρ. δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου, Χρήστο Βαφειάδη καθηγητή και τον δημοτικό σύμβουλο Ιλίου Δημήτρη Γεωργίου, γιατρό καρδιολόγο, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, προκειμένου να πληροφορηθεί σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι στο Α.Τ. Περιστερίου κρατούνται συνωστισμένοι μετανάστες στο ίδιο κελί, οι οποίοι φοβούμενοι για την υγεία τους, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

 

Οι γιατροί Θ. Μεγαλοοικονόμου και Δ. Γεωργίου συμμετείχαν με την επαγγελματική τους ιδιότητα ως γιατροί, έχοντας μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους. Ενώ όλοι είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι γελοίες αιτιάσεις των αστυνομικών ήταν ότι τη βοήθεια δεν την είχαν ζητήσει τηλεφωνικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι ή η ίδια η αστυνομία!!!

 

Η αντιμετώπιση των αστυνομικών ήταν ένα ακόμα δείγμα του ακραίου αντιδημοκρατικού δρόμου τρομοκρατίας και καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. 

 

Όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους για άσκοπη μετακίνηση.

 

Δεν πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών οργάνων, αλλά για κράτος έλεγχου,  επιλεκτικών απαγορεύσεων και τρομοκράτησης της αλληλεγγύης με πρόσχημα τον κορονοϊό, όπως αποδεικνύει και το ότι έχουν και αυτούς τους μετανάστες σε συνθήκες υπερσυνωστισμού, όπως και τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα.

 

Καταγγέλλουμε το γεγονός και απαιτούμε την ακύρωση του προστίμου.

 

Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και για την προστασία της υγείας όλων, ενάντια στην εγκληματική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος