Αριστοτέλης: Συμπαράσταση στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Γ’ Αθήνας, Παντελή Βαϊνά και Γιώργου Χρόνη μπροστά στη δίκη στις 2/2

2017-01-29 19:41

     26/1/2017

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς της Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" γιατί οι αιρετοί τους βαθμολόγησαν με χαμηλό βαθμό εξαιτίας των καταγγελιών που υπήρχαν εις βάρος τους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

 

   Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν την στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με την χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια "προσωπική διαφορά ή εμπάθεια" αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά σωματεία της Γ΄ Αθήνας.

 

Για εμάς είναι σαφές ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι «δανειστές» και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν «συνδικαλιστικό νόμο», ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

 

     Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των αιρετών εκπροσώπων Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη, μέχρι την τελική απαλλαγή τους από κάθε δίωξη. Αυτό εξάλλου δηλώνουν οι χιλιάδες υπογραφές των εκπαιδευτικών καθώς και τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικά-εργατικά σωματεία, πολιτικούς φορείς, δημοτικά συμβούλια κ.α., που έχουν ήδη συγκεντρωθεί.

 

Όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

 

-             Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Να αθωωθούν οι αιρετοί, Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης. Ζητάμε από τη Δ.Ο.Ε. και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά τους συναδέλφους.

 

-             Να κηρυχτεί στάση εργασίας από τη ΔΟΕ, όπως κηρύχτηκε από την ΑΔΕΔΥ και να παραστούν αντιπροσωπείες της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ στο δικαστήριο.

 

Θα είμαστε όλοι εκεί στο πλευρό των συναδέλφων.  Θα φροντίσουμε τα δικαστήρια να είναι ξανά γεμάτα από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Στις 2 Φλεβάρη ξανά στα δικαστήρια στις δίκες (Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη). Εκεί θα είμαστε και το 2018 όταν θα εκδικαστεί και η αγωγή του κ. Αλεξανδράτου με την οποία ζητά 149.000 € από τον Π. Βαϊνά!! Μέχρι την πλήρη και τελική κατάρρευση κάθε κατηγορίας.

 

-             Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, από τις 8:00πμ έως τις 12.00πμ και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 8.30πμ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 9, αίθουσα 12).

-              

-             Κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12:00πμ έως τις 2:00μμ

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

        Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος