Αριστοτέλης: Συμπαράσταση στον διωκόμενο από την Χ.Α. Δήμαρχο Πατρέων

2017-02-16 19:52

12/2/2017

 

Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, το 2015-,  ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δε διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.


  Η δίωξη του Δημάρχου γίνεται από τους μηχανισμούς του κράτους, αφού εμπλέκονται: το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Δήμαρχος, θα βρεθεί στο εδώλιο στις 13 Φεβρουαρίου 2017 επειδή έχει μηνυθεί από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη.


 Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται γιατί δεν έδωσε στους Χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή.   Θυμίζουμε ότι η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τους Χρυσαυγίτες ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».


 Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 2015.


 Πρόσφατα δε, είμαστε όλες/οι μάρτυρες της ρατσιστικής και ξενοφοβικής δράσης της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές μας με την επίθεση στην πιθανότητα εγκατάστασης ορισμένων οικογενειών προσφύγων σε πολυκατοικίες στα Σεπόλια.

 Εκφράζουμε την αγωνιστική μας συμπαράσταση στον διωκόμενο από την Χ.Α., Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη και απαιτούμε να αποσυρθεί από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

         Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος