Αριστοτέλης: Ψήφισμα υπεράσπισης της Ηριάννας Λ. και του Περικλή

2018-03-18 21:23

16/3/2018

 

Στις 1-06-2017 και μετά από μία σειρά συνεδριάσεων, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με μία ανάλγητη και αναιτιολόγητη απόφαση, επέβαλε στην 29χρονη, Ηριάννα B.Λ., και στον 33χρονο Περικλή, 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και άρα αποφυλάκισής τους απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας. Ενώ λοιπόν όλους αυτούς τους μήνες η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται έγκλειστοι στη φυλακή, στις 21 Μαρτίου 2018 δικάζονται στο Εφετείο.

 

Η απόφαση αυτή συνιστά μία τομή σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης κοινωνικών σχέσεων με δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος κριτήρια. Σε ένα διάχυτο «τρομοκλίμα», το δικαστήριο βασιζόμενο σε επισφαλή στοιχεία και ελλιπείς αποδείξεις μετέτρεψε τους κοινωνικούς δεσμούς σε πολυετή κάθειρξη και έστειλε στη φυλακή άδικα δύο νέους ανθρώπους.

 

Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή μας αφορά όλους. Στο πρόσωπό τους ποινικοποιούνται οι ίδιες οι κοινωνικές σχέσεις σε ένα «κρεσέντο τρομολαγνείας».

 

Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία των αρχών με την οποία Ηριάννα και Περικλής καταλήγουν στη φυλακή για 13 χρόνια μέσα από αοριστίες και λογικά άλματα.

 

Απαιτούμε να δικαιωθούν και να αφεθούν ελεύθεροι.

 

Καλούμε στις 21 Μαρτίου, στις 09.00, στο Εφετείο Λουκάρεως

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

        Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος