Αριστοτέλης : Ψήφισμα συμπαράστασης στους φοιτητές της Ξάνθης

2017-02-09 23:17

 

    Καταγγέλλουμε την απόπειρα ποινικοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού που συντελείται στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Με όπλο τη κατασυκοφάντηση, τη στοχοποίηση και τις ψευδείς καταγγελίες, 9 φοιτητές παρουσιάζονται στον ανακριτή στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από καταγγελίες καθηγητή που ενοχλείται από τη συνδικαλιστική και αντιφασιστική δράση τους, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για "ένα είδος φοιτητικού ISIS" . Καταγγελίες που έρχονται ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης του κατηγόρου (αναπαρήγαγε ρατσιστική/φασιστική ρητορεία, είχε υπογράψει μια σειρά από κείμενα με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκβίαζε για παύση συνδικαλιστικής δράσης). Το μόνο “ενοχοποιητικό στοιχείο” των φοιτητών είναι η συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση, ο αγώνας ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία και τις φασιστικές προκλήσεις.

    Πρόκειται, λοιπόν για χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για χτύπημα στο συνδικαλισμό και κατ’ επέκταση χτύπημα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της νεολαίας. Ο λαός και οι φοιτητές με αγώνες κατέκτησαν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό το οποίο καταστρατηγείται με στόχο τη δημιουργία ενός αποστειρωμένου χώρου στον οποίο οι φοιτητές θα απέχουν από τα συλλογικά όργανα και τις διεκδικήσεις. Η καταδίκη των φοιτητών αντανακλά στην πραγματικότητα σε καταδίκη του συνδικαλισμού και του αγώνα.

    Παίρνουμε θέση ενάντια στην ποινικοποίηση και την καταδίκη του συνδικαλισμού και των ριζοσπαστικών ιδεών και καταγγέλλουμε την προσπάθεια στοχοποίησης φοιτητών. Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

·           Άμεση απόσυρση των καταγγελιών  στον εισαγγελέα

·           Καμία δίωξη φοιτητών

·           Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στο Παν/μιο

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

       Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος