Αριστοτέλης: Ψήφισμα συμπαράστασης στον συνάδελφο Σ. Ρίζο

2017-01-29 19:46

26/1/2017

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο.

 

     Ο συνάδελφος κατηγορείται, έπειτα από μήνυση χρυσαυγίτη, ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να τον χτυπήσουν,  κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

 

   Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και  καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων. Είναι τουλάχιστον προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις.

 

   Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επανάληψη της στάσης προνομιακής μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης. Η παραγραφή του ναζιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, η συνεργασία με τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στον Πειραιά, η διαφυγή χρυσαυγιτών που επιτίθενται ακόμη και μπροστά στις κάμερες, οι  πρόσφατες ανοιχτές επιθέσεις ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Πέραμα το αποδεικνύουν ξεκάθαρα.

 

    Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών του εργατικού κινήματος, όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας.

 

         Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου

 

 

             ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

        Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος