Αριστοτέλης: Ψήφισμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Β. Δημάκη που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά του στην εκπαίδευση

2018-04-16 07:04

14/4/2018

 

Απεργία πείνας και δίψας έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, Β. Δημάκης, γιατί ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις που τίθενται για φοίτηση με «βραχιολάκι» (ηλεκτρονική επιτήρηση), οι αιτήσεις του απορρίπτονται συνεχώς χωρίς κάποια λογική αιτιολόγηση, ξεπερνώντας κάθε έννοια ακόμα και αστικής δικαιοσύνης. Η συνεχιζόμενη αδιαφορία των «αρμόδιων» αρχών, οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελούν πρόκληση για το εκπαιδευτικό κίνημα, για το δικαίωμα της νεολαίας στην απρόσκοπτη πρόσβαση στη μόρφωση, για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Η συγκεκριμένη στάση των κρατικών αρχών αποτελεί συνέχεια στην ολομέτωπη επίθεση που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού και της νεολαίας. Ζούμε σε συνθήκες κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού όπου παγιώνονται καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης», η δίωξη ανθρώπων χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο (πρόσφατες περιπτώσεις Θεοφίλου, Ηριάννας-Περικλή), η ποινικοποίηση των αγώνων σε ακραίο βαθμό, η θέσπιση ιδιαίτερα αντιδραστικών πλαισίων, η γενικότερη αυταρχική θωράκιση του κράτους απέναντι σε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί «εσωτερικός εχθρός».

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνει ο Β. Δημάκης διεκδικώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του. Καλούμε το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα να αγωνιστούν ενάντια στην προκλητική στάση κράτους και κυβέρνησης για το ζήτημα, για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση, για τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

 

– Άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας Β. Δημάκη

 

– Ελεύθερη πρόσβαση για όλους/ες στην παιδεία

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

       Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος