Αριστοτέλης: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου ATHENS LEDRA

2016-06-18 22:51

17/6/2016

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra.

 

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου βρίσκονται απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Βρίσκονται αντιμέτωποι με τα βάσανα της ανεργίας, της καθημερινής πίεσης των προβλημάτων που δημιουργούνται από την απληρωσιά, είναι αντιμέτωποι με το άγχος για να ζήσουν την οικογένεια τους. Η μεγαλοεργοδοσία του Ξενοδοχείου προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της και να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, πατώντας πάνω στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ανέστειλε τη λειτουργία της επιχείρησης επιχειρώντας να πετάξει στο δρόμο μέσα σε μία νύχτα τους 150 και πλέον εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

 

Αποδεικνύεται και στην περίπτωση αυτή ποιοι κλείνουν τις επιχειρήσεις και οδηγούν τους εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας. Το κλείσιμο των επιχειρήσεων δεν γίνεται από τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά από την δίψα των επιχειρηματικών συμφερόντων για να διαφυλάξουν, αλλά και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Δείχνει το μέλλον που έχουν προετοιμάσει για τους εργαζόμενους και τη ζωή τους συνολικότερα.  

 

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους και στη μάχη που δίνουν κόντρα στην επίθεση που δέχονται από εργοδοσία και κυβέρνηση, κόντρα στις σειρήνες σε όσους τους καλούν να αποδεχτούν τη μοίρα τους, να παραδοθούν και να αποδεχτούν ότι έτσι είναι τα πράγματα δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

 

Απαιτούμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους και η καταβολή μέχρι και του τελευταίου ευρώ που αφορά σε δεδουλευμένες αποδοχές τους.

 

Να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας και των στυλοβατών της που για χρόνια ολόκληρα αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το ξενοδοχείο με τους ίδιους εργαζόμενους γιατί αυτοί το «έχτισαν» και με όλα τα κατακτημένα δικαιώματά τους.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους συμμετέχοντας στις αγωνιστικές δραστηριότητες των εργαζομένων τους Athens Ledra.

 

Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους οικονομικά αλλά και με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του αγώνα.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

 

        Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα