Αριστοτέλης: Ψήφισμα Συμπαράστασης Δε θα Σιωπήσουμε!

2016-05-05 07:46

 

Καταγγέλλουμε τη βαθιά αντιδημοκρατική και προκλητική πράξη του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, να στοχοποιήσει εμμέσως, πλην σαφώς, μέσα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έναν εκπαιδευτικό και  συνδικαλιστή, τον Αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας, συνάδελφο Γιώργο Νάστο. 


 Ίδια αντιμετώπιση υπήρξε στη συνέχεια  και από την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας.


Ο συνάδελφος  αιρετός έβγαλε μια ανακοίνωση, ενημερώνοντας ποια νηπιαγωγεία στη Θεσσαλία έχουν κάτω από 14 νήπια, τα οποία, με βάση την τροπολογία του Υπουργείου, κινδυνεύουν να κλείσουν.


Η  πράξη αυτή του Υπουργού Παιδείας επιδιώκει να επιβάλλει σιωπή νεκροταφείου στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, μετατρέποντάς τη σε δράση αρεστή από την κάθε φορά πολιτική και κυβερνητική εξουσία. Ο αιρετός είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών και όχι διορισμένος κι οφείλει να υπερασπίζεται τα διακιώματα των εργαζομένων και να αποκαλύπτει τις επιδιώξεις της κάθε φορά εξουσίας! Οφείλει να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς το φόβο της στοχοποίησης και των διώξεων! Το συγκεκριμένο άρθρο για τα νηπιαγωγεία αποτελεί την «ταφόπλακα» της δημόσιας υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και μια ακόμα δίοδο των νηπιαγωγών προς την ανεργία. Αυτό το ξέρουν όλοι, κ. Φίλη!


Ο Σύλλογός μας συμπαραστέκεται στο συνάδελφό μας και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως καταδικάζει κάθε παρέμβαση που περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στοχοποιεί συνδικαλιστές και εργαζόμενους.  

 

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει δώσει πολύ σοβαρές μάχες για να ακυρώσει όλο το νομοθετικό πλέγμα του παρελθόντος με τα πειθαρχικά και τις διώξεις που λειτουργούσε ως φόβητρο για τους εργαζόμενους! Δε θα επιτρέψει τώρα την παραμικρή στοχοποίηση!


Οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου των εκπαιδευτικών.


ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ!!!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

 

     Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα