Αριστοτέλης: Ψήφισμα για άμεση λύση στο πρόβλημα των αποφοίτων μουσικών τμημάτων

2020-01-27 00:32

26/1/2020

 

Η πρόσφατη έκδοση των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019, που αφορά στη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, φέρνει στην επιφάνεια τις αδικίες του νόμου Γαβρόγλου 4589/2019 σε μια σειρά κλάδους, όπως συνέβη και με την προκήρυξη για την Ειδική Αγωγή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που κατά τ’ άλλα θα καταργούσε το νόμο Γαβρόγλου, αντί να προβλέψει αυτές τις αδικίες προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του.

 

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι οι απόφοιτοι των μουσικών τμημάτων. Στις εν λόγω προκηρύξεις προβλέπεται η μοριοδότηση με 20 μόρια του integrated master για τα τμήματα των Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ και ΑΠΘ εκτός των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου και των Ιωαννίνων. Αυτό συμβαίνει γιατί για τα συγκεκριμένα τμήματα δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις για την αναγνώριση των πτυχίων των σχολών απόκτησης inetegrated master, παρόλο που πληρούν τις προϋποθέσεις.

 

Οι χιλιάδες ασάφειες και λάθη του συστήματος αυτού έχουν ως αποτέλεσμα συναδέλφισσες και συνάδελφοι να πέφτουν χιλιάδες θέσεις στον πίνακα και να μένουν εκτός όχι μόνο των μόνιμων διορισμών (αν και όποτε αυτοί γίνουν) αλλά και πρόσληψης τους ως αναπληρωτές καθώς οι πίνακες είναι ενιαίοι. Καταδικάζουμε την ευκολία με την οποία αυτό το σύστημα πετάει έξω και ουσιαστικά απολύει εκπαιδευτικούς τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία που προωθεί και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος το δημόσιο και δωρεάν σχολείο που μας χωράει και μας έχει ανάγκη όλους. Το ΔΣ του συλλόγου Αριστοτέλης απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων.

 

Δυναμώνουμε την πάλη μας για την μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν στην εκπαίδευση, για την κατάργηση του ν. 4589/19 που βάζει ταφόπλακα στην προϋπηρεσία και το πτυχίο.

 

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών.

 

Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Όχι στον διαγωνισμό του ΑΣEΠ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

 

    Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος