Αριστοτέλης: Οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των διανομέων που απεργούν/Στις 11 Απρίλη δεν παραγγέλνουμε, στεκόμαστε αλληλέγγυα!

2019-04-03 00:53

2/4/2016

 

      Στις 11 του Απρίλη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πανελλαδική απεργία των διανομέων (ντελιβεράδες, κούριερ, εξωτερικοί). Ο κλάδος αυτών των εργαζομένων, πέραν του τραγικού αριθμού ατυχημάτων και θανάτων (που μας αφορούν όλους/ες), αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα γνωστά πια σε κάθε εργαζόμενο/η. Από τη μαύρη ή κακοπληρωμένη εργασία μέχρι την εντατικοποίηση και την ανυπαρξία μέσων προστασίας.

 

     Τα σωματεία των εργαζόμενων με τα μηχανάκια («αόρατων» εργαζόμενων για πολλούς) διεκδικούν εδώ και χρόνια τα στοιχειώδη για την εξασφάλιση της εργασιακής αξιοπρέπειας και διαβίωσης: να παρέχει η εταιρεία το δίκυκλο για τη δουλειά τους καθώς και τα μέσα ατομικής προστασίας, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, την αντιμετώπισή τους ως υπαρκτό και ενιαίο κλάδο εργαζομένων κλπ.

 

Η απεργία αυτή πρέπει να νικήσει!

 

       Πέρα από την αυτονόητη ηθική συμπαράστασή μας, ας βοηθήσουμε κι εμείς έμπρακτα στην επιτυχία της: στις 11 του Απρίλη δεν χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες διανομής, δεν παραγγέλνουμε (κι αν είναι μεγάλη ανάγκη, ας πάμε οι ίδιοι με τα πόδια μας...), κατεβαίνουμε στο δρόμο στο πλευρό των διανομέων. Ας δείξουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης της τάξης μας.

 

Δεν είμαστε πελάτες / καταναλωτές, είμαστε εργαζόμενοι/ες

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ – ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΜΑΣ!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

                     

                                Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος