Αριστοτέλης: Όχι στο νέο ιδιώνυμο κατά των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς

2017-12-23 08:12

21/12/2017

Σε ιδιώνυμο αδίκημα που τιμωρείται αυτόματα με τρεις μήνες και πάνω, φυλάκιση, αποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι αποτελεί η αποτροπή του ξεπουλήματος της λαϊκής κατοικίας.

 

Αφού η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να κάμψει τη δράση των εργαζόμενων και των συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς με τις δυνάμεις καταστολής, τις διώξεις και τις απειλές, προχωρά τώρα στη σχεδόν αυτόματη ποινή «για λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος» και «μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος», όπως θρασύτητα αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της (ν)τροπολογίας.

 

Αυτή η πολιτική είναι τόσο βαθιά αντιλαϊκή που χρειάζεται τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και την καταστολή ακόμα και των αστικών δικαιωμάτων για να προωθηθεί! Στην προσπάθεια για  περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, προστίθεται τώρα ένα ακόμα ΕΕυρωχουντικής σύλληψης νομοθέτημα.

 

Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτό το μέτρο γιατί:

1.                  Βιάζεται να προχωρήσει απρόσκοπτα μια μεγάλου εύρους μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Η επίθεση θα είναι τεράστια! Τράπεζες, funds, κοράκια ετοιμάζονται να πέσουν σαν ακρίδες στη λαϊκή κατοικία. Το κεφάλαιο ξαναχτυπά! Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τώρα ήρθε η σειρά της λαϊκής κατοικίας.

2.                  Τρέμει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, των ανέργων, του εργατικού κινήματος και των συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών. Γι’ αυτό περνά στο μέτρο της προληπτικής τρομοκρατίας! Είναι δείγμα αδυναμίας κι όχι δύναμης από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δε μπορούν να εξασφαλίσουν εύκολα την κοινωνική συναίνεση γι’ αυτό προχωρούν σε ολοκληρωτικά μέτρα!

Να μη λογαριάζουν χωρίς τη μαχητική κι ανατρεπτική δράση του κινήματος! Για μας, «Υπέρτερο συμφέρον» είναι το δίκιο των εργαζόμενων και όχι το «δίκιο των θεσμών», του κεφαλαίου και των τραπεζών.

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος