Αριστοτέλης: Όχι στις απολύσεις στον Αγ. Σάββα, αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα

2019-03-18 23:44

17/3/2019

 

 Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

 

Η διοίκηση του νοσοκομείου με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας, προχωράει άμεσα σε νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων στην καθαριότητα, πετώντας έξω τους δεκάδες εργαζόμενους που εδώ και δύο χρόνια δουλεύουν σε αυτήν την υπηρεσία.

 

Ανακυκλώνουν την ανεργία και την επισφάλεια. Στις τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήταν απούσα, με διάφορα στελέχη του υπουργείου να δηλώνουν προκλητικά «ξεχάστε την μονιμότητα». Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, δεν είναι 2ης κατηγορίας ούτε αναλώσιμοι. Γι’ αυτό στεκόμαστε δίπλα τους, στον δίκαιο αγώνα για μονιμοποίηση, για καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας.

 

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο, προσλήψεις για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών, ίση μεταχείριση και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

                     

                                Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος