Αριστοτέλης: Όχι στην πολιτική δίωξη του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας». Να ανακληθούν ΤΩΡΑ όλες οι απολύσεις!

2019-10-30 00:51

26/10/2019

 

Καταγγέλλουμε την πολιτική δίωξη του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στον Άγ. Σάββα,  Κώστα Καταραχιά και απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων των 6 επικουρικών γιατρών μεταξύ των οποίων καθόλου τυχαία συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος του σωματείου.

         

Ο Διοικητής του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» κ. Δενδραμής προχώρησε στην απόλυση έξι (6) επικουρικών γιατρών στους οποίους εσκεμμένα συμπεριλαμβάνει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστα Καταραχιά.

 

Προκλητικά και επανειλημμένως, στο παρελθόν και τις τελευταίες μέρες επιμένει πως θέλει να διώξει τον Πρόεδρο του Σωματείου που βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή και στέκεται σαν αγκάθι στα σχέδια λιτότητας της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης. Τον έχει απειλήσει προσωπικά και δεν χάνει ευκαιρία να τον συκοφαντεί, νομίζοντας πως έτσι θα κάμψει την αγωνιστική διάθεση του εργαζομένων.

 

Ο Διοικητής αυθαίρετα, αγνοώντας τα αιτήματα των 6 συντονιστών διευθυντών για ανανέωση των επικουρικών τους γιατρών, χωρίς την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και των Τομεαρχών, στα κρυφά αποφάσισε, χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο, ποιοι και πόσοι επικουρικοί γιατροί θα συνεχίσουν από τους 12 των οποίων λήγουν οι συμβάσεις. Χαρακτηριστικά στην περίπτωση του Ενδοκρινολογικού μειώνει το προσωπικό κατά 50%. Στερεί από το νοσοκομείο έναν αναισθησιολόγο, γεγονός που θα σημάνει μείωση των χειρουργείων σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο με ασθενείς σε λίστα αναμονής, κοστίζοντας ζωές. Στην περίπτωση του ακτινολογικού, ο επικουρικός που βρίσκεται στον επεμβατικό καλύπτει κενά που προκύπτουν στον υπέρηχο και στις ακτινογραφίες αναλόγως τις ανάγκες. Ο ογκολόγος, η πνευμονολόγος, ο παθολογοανατόμος και ο βιοπαθολόγος, βρίσκονται επίσης σε τμήματα που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, νευραλγικά για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

 

Είναι απαράδεκτο στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας, με τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις, να απολύει ο Διοικητής κι ουσιαστικά να κλείνει 6 θέσεις γιατρών! Είναι υπεύθυνος για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου μας και θα πρέπει να λογοδοτήσει σε όλους τους συναδέλφους, σε εκείνους που διώχνει, σε όλους εμάς που μας τους στερεί και φυσικά στους ασθενείς.

 

Δεν θα περάσει ούτε η πολιτική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου ούτε οι απολύσεις!!

 

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας στον Άγιο Σάββα την Τετάρτη, 30/10 στις 9πμ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων Σωματείων!

 

  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί σε Υγεία, Εκπαίδευση και παντού για την κάλυψη όλων των αναγκών.

  • Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των συμβασιούχων!

 

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

                      

                                Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος