Αριστοτέλης: Να αθωωθεί η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών

2017-03-06 20:05

 

 

    Στις 13 Μαρτίου δικάζεται η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα μετά από μήνυση αστυνομικού των ΥΜΕΤ ο οποίος είναι ήδη υπόδικος για σοβαρό τραυματισμό δύο καθαριστριών της Ευαγγελίας Αλεξάκη και της Βάσω Γκόβα, στις 10 Ιουλίου 2014 κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας των απολυμένων καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

    Σαν να μην έφτανε η βία που ασκήθηκε στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, ο αστυνομικός,  αντιστρέφοντας τα γεγονότα και ψευδομαρτυρώντας απέναντι σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση και προχώρησε στην σύλληψη της απολυμένης καθαρίστριας που διεκδικούσε πίσω τη δουλειά και τη ζωή της.

 

    Η δίκη αυτή αποτελεί πρόκληση για όλο το εργατικό κίνημα. Είναι πρόκληση γιατί επιδιώκει μέσα από τα εξόφθαλμα ψεύδη του αστυνομικού να τιμωρήσει στο πρόσωπο της εργαζόμενης, συνολικά τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

 

    Ο εμβληματικός αυτός αγώνας, που έκανε παγκόσμια γνωστούς τους αγώνες των εργαζόμενων στην Ελλάδα των μνημονίων, για ζωή και αξιοπρέπεια, είναι μισητός από την εξουσία.

 

    Τα αιτήματα του αγώνα των καθαριστριών για αξιοπρέπεια, για να μπορούν οι νέοι και οι νέες να ονειρεύονται και να ελπίζουν, για να μην κλέβουν τις ζωές μας, είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Οι αντιλαϊκές πολιτικές, είτε της προηγούμενης συγκυβέρνησης (Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ) είτε αυτές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Οι πολιτικές αυτές διογκώνουν όχι μόνο τη φτώχεια, την εξαθλίωση αλλά και την καταστολή. Όσο περισσότερο άδικες και αντιλαϊκές είναι, τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη να συνθλίψουν την αντίσταση των εργαζόμενων, να περιστέλλουν ελευθερίες και να καταργούν δικαιώματα.

 

    Η αντίσταση και η αλληλεγγύη όμως θα είναι οι εφιάλτες τους. Η βαρβαρότητα θα ηττηθεί.

 

    Καλούμε σε μαζικό αγωνιστικό παρών τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 

Απαιτούμε:

 

§     Να αθωωθεί η εργαζόμενη Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

§     Την παραδειγματική τιμωρία του άνδρα των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.

§     Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος