Αριστοτέλης: Να απελευθερωθεί τώρα και να δοθεί το 6χρονο παιδί της Π.Ρούπα-Ν.Μαζιώτη στα συγγενικά πρόσωπα, όπως ζητούν γονείς και συγγενείς!

2017-01-08 19:23

7/1/2017

Ως εκπαιδευτικοί παρακολουθούμε με έκπληξη και αποτροπιασμό τις τελευταίες μέρες τα συμβαίνοντα με το εξάχρονο παιδί των κρατουμένων Π. Ρούπα-Ν. Μαζιώτη.

 

Θεωρούμε πρωτοφανές το παιδί να υποβάλλεται σε αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων (!!!) με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η «οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο».

 

Θεωρούμε:

 

1. Βάρβαρη καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού να αντιμετωπίζεται ως ψυχικά ασθενής που χρήζει υποχρεωτικής ψυχιατρικής νοσηλείας επειδή οι γονείς του είναι κατηγορούμενοι και φυλακισμένοι!!! Όλη η υπόθεση είναι πρωτοφανής! Για το 6χρονο παιδί της Ρούπα και Μαζιώτη α. αποφασίστηκε να εξεταστεί ψυχιατρικά (από ποιους και με ποιο δικαίωμα;), β. βγήκε και διάγνωση (από ποιους γιατρούς και ποια διάγνωση) και γ. βγήκε και πόρισμα για αναγκαστική νοσηλεία του, φρουρούμενο και με απαγόρευση επικοινωνίας με τα συγγενικά του πρόσωπα (από ποιους και με ποια γνωμάτευση)!!!

 

2. Βάναυση και εκδικητική την απόφαση του υπουργείου δικαιοσύνης και της εισαγγελίας για «προσωρινή ανάθεση επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου» όταν υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα που ζητούν την επιμέλεια του παιδιού με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών!

 

Είναι φανερό ότι τα μονοπάτια αυτά είναι απολύτως επικίνδυνα για όλες και όλους τους πολίτες αυτού του τόπου! Ειδικά η εμπλοκή ψυχιατρικών μεθόδων και απαγορεύσεων κηδεμονίας είναι κατάπτυστη και θυμίζει μετεμφυλιακό κράτος!!!

 

Απαιτούμε:

Να απελευθερωθεί τώρα το ανήλικο παιδί και να δοθεί η κηδεμονία του στα συγγενικά πρόσωπα με βάση και τη συμφωνία των γονιών του!

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ