Αριστοτέλης: Κάτω τα χέρια από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΣΙΔΕΝΟΡ Όχι στην καταστολή και την ποινικοποίηση

2019-07-29 09:28

23/7/2019

 

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια της εργοδοσίας στη ΣΙΔΕΝΟΡ να υπονομεύσει και να ποινικοποιήσει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς. Η εργοδοσία ζητεί να κηρυχθεί ο αγώνας των εργαζομένων παράνομος και καταχρηστικός και για κάθε στάση εργασίας που πραγματοποιούν ζητά 5.000 ευρώ. Με το δεδομένο πως πραγματοποιούν τέσσερις στάσεις εργασίας την ημέρα, η εργοδοσία απαιτεί 20.000 ευρώ ημερησίως!!!

 

Πρόκειται για μια κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις που συνεχίζεται αμείωτη στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

Οι αντεργατικές αυτές μεθοδεύσεις θα βρουν ισχυρότατο τείχος αντίστασης από το εργατικό κίνημα. Δε θα επιτρέψουμε την υλοποίηση των σχεδίων εργοδοσίας - κυβέρνησης να φαλκιδεύσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες με τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και ηλεκτρονικό αρχείο μελών που έρχονται να προστεθούν στην απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για απεργίες με απόφαση του 50%+1.

 

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ΣΙΔΕΝΟΡ και καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να καταδικάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

                     

                                Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος