Αριστοτέλης: Καταγγελία για την αστυνομική βία και την καταστολή στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

2018-03-17 15:07

 

Καταγγέλλουμε το όργιο βίας και καταστολής που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεφύλαξε στους διαδηλωτές ενάντια στους πλειστηριασμούς στην Αθήνα την Τετάρτη 14/3 και στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 7/3.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άξια συνεχιστής του έργου των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, αφού οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, αντιμετωπίζει με τον πιο βάρβαρο τρόπο και κάθε φωνή διαμαρτυρίας για την αντιλαϊκή πολιτική της. Τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου τίθενται πάνω από το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στη στέγη, όπως και κάθε κοινωνικό δικαίωμα, κάθε κοινωνικό αγαθό και υπηρεσία που σήμερα γίνεται βορά στα νύχια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

 

Με μια σειρά από μνημονιακές διατάξεις και νόμους όχι μόνο αφήνουν απροστάτευτα τα σπίτια απέναντι στις τράπεζες, τα  funds και το κράτος, αλλά με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθιστούν τη λαϊκή κατοικία, εύκολη λεία στις διαθέσεις των αρπακτικών, βάζοντας σε εφαρμογή μια μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς πλούτου από τον εργαζόμενο λαό. Στόχος τους, 10.000 πλειστηριασμοί για το 2018 και  130.000 συνολικά μέχρι και το 2021! Μετά τους πλειστηριασμούς, μέσα σε δυο μήνες πρέπει να γίνονται και οι εξώσεις, όπως προστάζουν Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ. Για να θωρακίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους  θεσπίζουν ως ιδιώνυμο αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα, τη δράση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

 

Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα είναι δικαίωμα για όλους. Το μικρό μαγαζί και το χωράφι είναι μέσα βιοπορισμού για τον επαγγελματία και τον αγρότη.  Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η σωτηρία για άλλη μια φορά των τραπεζών καθώς και η είσπραξη των δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών από το κράτος δεν μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

 

Αγωνιζόμαστε για:

Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία

 

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

 

Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων

Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

 

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέα

Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος