ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Καταγγελία για τη στοχοποίηση του Σ. Σκαρτσίλα, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ «Αθηνά» από φασιστικά ιστολόγια

2017-11-07 15:18

 

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο Σωτήρη Σκαρτσίλα, μέλους του ΔΣ του συλλόγου-π. προέδρου και π. μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και καταγγέλει τη στοχοποίηση που δέχεται από φασιστικά, χρυσαυγίτικα και ακροδεξιά ιστολόγια. 

 

        Η στοχοποίηση αυτή περιλαμβάνει χυδαίες επικριτικές εκφράσεις και εμφυλιοπολεμική ρητορική απέναντι στο συνάδελφο, με αφορμή αρθογραφία του για το ζήτημα των παρελάσεων. Η στοχοποίηση παίρνει προκλητικές διαστάσεις, αφού τα εν λόγω μέσα συνοδεύουν τα απειλητικά τους υπονοούμενα  με δημοσιοποίηση στοιχείων και τηλεφώνου του συναδέλφου, της παράταξής του, αλλά και συνολικά του συλλόγου Αθηνά, για τον οποίο παρατίθεται link με τη σύνθεση του ΔΣ και όλα τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των μελών και των παρατάξεών τους.

 

        Οι φασιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών, γίνονται σε ένα περιβάλλον που συντηρείται κι ενισχύεται από την Κυβέρνηση και το κράτος ολόκληρο το νεοσυντηρητικό, αντιδραστικό, ιδεολογικό πλαίσιο στην εκπαίδευση και βρίσκει έδαφος στην ανοχή και την παρατεταμένη ατιμωρησία των εγκληματικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών συμμοριών, ζητήματα που ο Σύλλογος του Σ. Σκαρτσίλα, «Αθηνά», έχει αναδείξει και καταγγείλει.

 

       Η επίθεση στη δημιουργία σχολείου εκμάθησης της γλώσσας για τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας σε σχολείο του συλλόγου μας, η επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή-με την υπόθεση της σημαίας στο 6ο ΔΣ Δάφνης, οι επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο, η επίθεση σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, οι επιθέσεις σε κοινωνικοπολιτικούς-πολιτιστικούς χώρους εργαζομένων και νεολαίας, όπως στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπόλια-Κολωνός-Ακ. Πλάτωνα, ο ξυλοδαρμός της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη - συνηγόρου πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α, οι στοχοποιήσεις εργαζομένων και εκπαιδευτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  είναι προϊόν αυτού του κλίματος στοχοποίησης αγωνιστών, συνδικαλιστικών-κοινωνικοπολιτικών χώρων, συνδικάτων, εκπαιδευτικών, προσφύγων και μεταναστών.

 

Δηλώνουμε πως οι επιθέσεις δεν  μας τρομοκρατούν και δεν μας φοβίζουν! Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι, συνεχίζουμε την εκπαιδευτική και κοινωνική συλλογική δράση για  το  σχολείο «των όλων, των ίσων, των διαφορετικών» και τον αγώνα για ισότητα, αλληλεγγύη, εργατική και κοινωνική χειραφέτηση. Συνεχίζουμε τη δράση μας απέναντι στις εθνικιστικές, φασιστικές, ναζιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τις μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές που δηλητηριάζουν την εκπαίδευση και την κοινωνία. Για να σπάσουμε κάθε ανάχωμα του κοινωνικού εκφασισμού τόσο στα σχολεία όσο και στους χώρους δουλειάς, για να δυναμώσει η κοινωνική αλληλεγγύη, ο αγώνας  και η συλλογική δράση απέναντι στα φασιστικά και ναζιστικά φαινόμενα, όπου κι αν εκδηλώνονται. 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος