Αριστοτέλης: Για το όργιο νοθείας στην ΟΙΥΕ

2019-03-12 02:22

8/3/2019

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ/Συλλόγου Π.Ε. καταγγέλλει τα απαράδεκτα φαινόμενα εκφυλισμού καθώς και το όργιο νοθείας που επιχειρήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΕΥ).

 

Είναι απαράδεκτο και έξω από τις στοιχειώδεις αρχές λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος, τα διευθυντικά στελέχη μια σειράς επιχειρήσεων, μέτοχοι εταιριών, ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες, να βαφτίζονται εργαζόμενοι και νομιμοποιείται η συμμετοχή τους σ΄ ένα εργατικό συνέδριο. Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση η διευθύντρια σε γνωστή αλυσίδα supermarket η οποία καλούσε τους εργαζόμενους να χαμογελούν πάνω στην άγρια εκμετάλλευση τους.

 

Αυτή και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη και golden boys των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται ως ψηφίσαντα μέλη στα σωματεία-μηχανισμούς τους!

 

Είναι απαράδεκτο και μας γυρίζει σε άλλες εποχές, μέσα σε συνέδριο Ομοσπονδίας, να κυκλοφορούν «φουσκωτοί» και μπράβοι, να τρομοκρατούν και χτυπούν εργαζομένους και εκλεγμένους συνέδρους, επιδιώκοντας, κατ’ εντολή της εργοδοσία να επιβάλλουν συνέδριο νοθείας.

 

Οι παραπάνω ενέργειες βαραίνουν την διοίκηση της ΟΙΕΥ η οποία, μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, λειτουργεί σαν πραγματικός ντίλερ της εργοδοσίας. Άλλωστε και ο ίδιο ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ και μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ φέρεται να είναι εργοδότης.

 

Τα φαινόμενα αυτά είναι ξένα για το συνδικαλιστικό κίνημα και τα καταγγέλλουμε!

 

ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

                     

                                Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος