Αριστοτέλης: Απόσυρση ΤΩΡΑ της υπουργικής απόφασης για το «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων»

2019-11-03 06:43

2/11/2019

 

Απαράδεκτη και προκλητική, επικίνδυνη και αντιδημοκρατική είναι η ΥΑ, που αντιμετωπίζει τα συνδικάτα ως εν δυνάμει «εγκληματικές οργανώσεις», χώρους που γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή ως «οντότητες», όπως χαρακτηρίζονται στον νόμο, που μπορεί και να «χρηματοδοτούν την τρομοκρατία». Πρόκειται πραγματικά για μια θρασύτατη πολιτική ενέργεια που τσουβαλιάζει τα συνδικάτα και τα σωματεία και τα δημοκρατικά εκλεγμένα συμβούλια με τους ανθρώπους της νύχτας, του υποκόσμου, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, τους εμπόρους ναρκωτικών και όπλων, τους κάθε λογής μαφιόζους. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να καταγράψει σε μια ενιαία και ηλεκτρονική πλατφόρμα για κάθε μελλοντική χρήση όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων. Δεν είναι καθόλου αθώα μια τέτοια πλατφόρμα. Αντίθετα, δίνει τη δυνατότητα σε κράτος και κυβερνήσεις να έχουν εικόνα του συνδικαλιστικού δυναμικού με ένα βλέμμα! Το μάτι του μεγάλου αδερφού είναι εδώ!

 

     Σύμφωνα με τον ν. 4557/2018 του ΣΥΡΙΖΑ, που ενσωματώνει Οδηγία της ΕΕ τα ΔΣ όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα, με τίτλο “Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων” (ΚΜΠΔ), τα ατομικά στοιχεία των μελών των προεδρείων τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική αυτή, υπενθυμίζει στα σωματεία πως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων αυτών είναι η 1η Νοέμβρη και  δίνει την τελευταία στιγμή μια μικρή παράταση. Έπειτα ακολουθεί πρόστιμο 10.000€, ενώ για όσους επιμένουν να μην “συμμορφώνονται” με τις κυβερνητικές εντολές, τα πρόστιμα διπλασιάζονται.

 

     Η πολιτική αυτή επιβεβαιώνει πως και η κυβέρνηση της ΝΔ, ιδιαίτερα με το πολυνομοσχέδιο με τις αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις, στοχεύει το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλει να επιφέρει καίρια πλήγματα και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και όσους ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όσους συνδικαλίζονται, όσους απεργούν και αγωνίζονται. Επιβεβαιώνεται πως η προκλητική εισβολή στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά πριν από ένα περίπου χρόνο και η κατάσχεση  περιουσιακών στοιχείων (υπολογιστές κλπ) από το ΣΔΟΕ μόνο μεμονωμένο περιστατικό δεν ήταν. Ούτε φυσικά η αντεργατική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2018 που χτυπούσε το δικαίωμα στην απεργία.

 

Τα συνδικάτα λογοδοτούν αποκλειστικά στα μέλη τους, στους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι και σωματεία δρουν και αγωνίζονται πάντα κάτω από το φως του ήλιου!

 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα την απαράδεκτη, προσβλητική και προκλητική απόφαση που φακελώνει και στιγματίζει τα συνδικάτα. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να καταδικάσουν και να εναντιωθούν σε αυτή την πολιτική.

 

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ οφείλει να προβεί ΤΩΡΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  που θα εξασφαλίσουν την εξαίρεση των σωματείων μας από την υποβολή δήλωσης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

 

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

ΤΩΡΑ να εξαιρεθούν τα συνδικάτα από την υποβολή δήλωσης!

Κανένας κρατικός έλεγχος στα σωματεία των εργαζομένων!

 

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

                      

                                Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος