Αριστοτέλης: 22 Mαρτίου η δίκη για τον βαρύτατο τραυματισμό της αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα Aγγελικής Kουτσουμπού

2018-03-18 21:21

16/3/2018

 

Στις 22 Mαρτίου 2018, ύστερα από οκτώμισι χρόνια, πρόκειται να εκδικαστεί η αγωγή της Aγγελικής Kουτσουμπού κατά της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης, στις 6 Δεκέμβρη 2009, που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό της.

 

Ήταν 6 Δεκέμβρη 2009, πρώτη επέτειος της δολοφονίας του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν διμοιρίες αστυνομικών μηχανών επέπεσαν πάνω σε διαδηλωτές στην Πλατεία Συντάγματος, και συγκεκριμένα κατά του μπλοκ του EEK. Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν. H Aγγελική Kουτσουμπού, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της όταν μοτοσυκλέτα των ΔΕΛΤΑ, την τίναξε στον αέρα, ενώ ο συνεπιβάτης χτυπούσε με το γκλοπ στο κεφάλι της. Eκτός από την βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου), από το χτύπημα υπέστη ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς με αποτέλεσμα την μερική απώλεια ακοής, ενώ έσπασαν όλα τα εμπρόσθια αριστερά πλευρά.

 

Συγχρόνως, δεκάδες διαδηλωτές από το ίδιο μπλοκ χτυπήθηκαν άγρια ενώ ακολούθησαν μαζικές συλλήψεις και μια σειρά δικών ενάντια στους αγωνιστές.

 

H βάρβαρη αστυνομική επίθεση στόχο είχε την καταστολή και την τρομοκράτηση του μαζικού κινήματος.

 

Τώρα, στον 9ο χρόνο από εκείνα τα τραγικά γεγονότα πρόκειται να εκδικαστεί η αγωγή της Aγγελικής Kουτσουμπού κατά των αστυνομικών και κρατικών αρχών που ευθύνονται για τον τραυματισμό και την μερική αναπηρία της.

 

Kαταδικάζουμε την βάρβαρη αστυνομική επίθεση

 

Απαιτούμε την καταδίκη των αστυνομικών δραστών της δολοφονικής επίθεσης και των εντολοδόχων τους στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

         Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος