Απόφαση ΓΣ Αριστοτέλη: Ψήφισμα ενάντια στην απόπειρα της Χρυσής Αυγής για πραγματοποίηση συνδιάσκεψης εθνικιστικών εργατικών φορέων και σωματείων

2016-06-06 21:21

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

 

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να βγουν από το περιθώριο που τους έχουν θέσει οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών και των επιστημόνων, που αναπτύχθηκαν ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ αλλά και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες καθώς και οι διεκδικήσεις των κινημάτων που αναπτύχθηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες.

 

Και το επιχειρούν αξιοποιώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, που συνεχίζει επάξια σε όλα το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων: από τη μία φτωχοποιεί, εξαθλιώνει, στέλνει στην ανεργία και ετοιμάζει νέα φορολεηλασία για τον λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία ενώ την ίδια ώρα κλείνει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Η επιχείρηση της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσει στο εργατικό κίνημα καλώντας σε «πανελλαδική εργατική συνδιάσκεψη» σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή, δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανένα εργαζόμενο, κανένα σωματείο.

 

Με την προκάλυψη της «συνδιάσκεψης εθνικιστικών εργατικών φορέων και σωματείων» επιχειρούν να στήσουν ένα δίκτυο δουλεμπορίου για μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές, που θα εξασφαλίζει εργάτες με εξευτελιστικά μεροκάματα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, υπό την επίβλεψη των μπράβων χρυσαυγιτών.

 

Είναι προκλητικό οι φασίστες που όλο το προηγούμενο διάστημα χτυπούσαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, να προσπαθούν σήμερα να εμφανίζονται με φιλολαϊκό προσωπείο.

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

 

– Τα γραφεία εργασίας που είχαν οργανώσει και προσλάμβαναν κόσμο με μισθό κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις που τότε υπήρχαν. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανέργων στήριζαν τα σχέδια των αφεντικών, των κυβερνήσεων και της τρόικας να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.

– Τον απεργοσπαστικό τους ρόλο στην μεγάλη απεργία της Χαλυβουργίας και ότι συμμετείχαν σαν δύναμη κρούσης μαζί με τα ΜΑΤ και τους απεργοσπάστες στην επίθεση ενάντια στους απεργούς στην Χαλυβουργία του Βόλου.

– Την προβοκάτσια που έστησαν τον Ιούνιο του 2011 στο συλλαλητήριο του Συντάγματος οι χρυσαυγίτες οδηγοί της ΕΘΕΛ μαζί με τους φίλους τους από τα ΜΑΤ.

– Τις βρισιές και την προσπάθεια να τραμπουκίσουν τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών που αγωνίζονταν για το ψωμί τους.

– Την απόπειρα δημιουργίας εργοδοτικού σωματείου στην Ζώνη Περάματος με εντολή των αφεντικών τους για να τσακίσουν τα μεροκάματα.

– Ότι προσπαθούν να διασπάσουν τους εργάτες σε ξένους και ντόπιους για να κερδίζουν τα αφεντικά τους ακόμη περισσότερα.

– Την δολοφονική επίθεση το καλοκαίρι του 1998 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ενάντια σε νεολαίους που τότε αγωνίζονταν για την παιδεία, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς (Δ. Κουσουρής) να χαροπαλεύει για πολύ καιρό.

– Την δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Ν/Σ Ζώνη και τον σοβαρό τραυματισμό πολλών από αυτούς.

– Ότι ο ΣύλλογοςΥπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής ήταν μέσα στους στόχους που είχαν, όπως αποκαλύφθηκε από τα χαρτιά και τους χάρτες που είχαν στα γραφεία τους.

– Την δολοφονική επίθεση ενάντια στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα και τον βασανισμό του Αιγύπτιου αρτεργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ από τον χρυσαυγίτη αφεντικό του στην Σαλαμίνα.

– Τα ρατσιστικά πογκρόμ με δεκάδες ανθρώπους μαχαιρωμένους και χτυπημένους γιατί είχαν άλλο χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό. Αποκορύφωμα ήταν το πογκρόμ που έγινε τον Μάη του 2011 στο κέντρο της Αθήνας με ένα νεκρό, τον Αλίμ Αμπντούλ Μάναν 21 χρονών από το Μπαγκλαντές και 100 τραυματίες.

– Τον Άγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής και την ναζιστική βαρβαρότητα που πήγαν να επιβάλλουν.

– Τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον πακιστανό εργάτη που δολοφονήθηκε την ώρα που πήγαινε στην δουλειά του.

– Το στυγνό έγκλημα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που αποτέλεσε αποκορύφωμα της παρακρατικής δράσης της χρυσαυγίτης συμμορίας.

Απέναντι στους πολιτικούς απογόνους των Γερμανοτσολιάδων και των Ταγματασφαλιτών (που τους υμνούν με τα συνθήματα τους) και των χουντικών, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, η νεολαία, αλλά και όλοι/ες όσοι/ες αγωνίζονται θα πρέπει να μην δείξουν κανένα εφησυχασμό.

Δεν θα περάσουν!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Δεν έχουν θέση στα σωματεία. Δεν έχουν θέση πουθενά. Έξω ο φασισμός από τα συνδικάτα!

 

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΙ

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣ