Απόφαση ΓΣ Αριστοτέλη: Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους Εργαζόμενους της Γαλλίας

2016-06-06 21:24

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στο λαό της Γαλλίας για τον αγώνα του ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές του αντεργατικού «πακέτου Ελ Κομρι».

 

Στη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα, προωθούνται αντεργατικά μέτρα που στόχο έχουν την διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Προϋπόθεση της κερδοφορίας τους όμως, είναι ο σφαγιασμός της εργατικής τάξης. Οι μειώσεις μισθών, συντάξεων, καταργήσεις εργατικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση Υγείας και παιδείας. Μεγαλύτερο θύμα αυτής της επίθεσης είναι η νεολαία, η οποία καταδικάζεται στην Ανεργία, ή σε εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα!

 

Η υλοποίηση αυτής της αντεργατικής πολιτικής περνάει μέσα από την κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης. Για αυτό βλέπουμε να γιγαντώνεται η επίθεση ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στους εργάτες που παλεύουν και κινητοποιούνται. Για αυτές τις εξελίξεις φέρουν μεγάλες ευθύνες και οι δυνάμεις αυτές στο συνδικαλιστικό κίνημα που για χρόνια καλλιεργούσαν τη λογική της Ταξικής Συνεργασίας, της υποχώρησης και του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Δυνάμεις, που ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, υιοθέτησαν για αιτήματα των εργατών την «ανταγωνιστικότητα» και την «επιχειρηματικότητα».

 

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, οι εργαζόμενοι της Γαλλίας δίνουν έναν μεγάλο αγώνα και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ εκφράζει τη συμπαράσταση του.     

                     

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, και στις οργανώσεις που παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στις κινητοποιήσεις.

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣ