Ακούστε τη συνέντευξη του Β. Μηνακάκη, ερευνητή και συγγραφέα του βιβλίου «Κοινωνική Ασφάλιση -Από το κράτος Πρόνοιας στην ελαστασφάλεια», στο Ράδιο Παντιέρα για το ασφαλιστικό (Βίντεο)

2016-01-06 12:04

 

«Ο νέος Μεσαίωνας στην κοινωνική ασφάλιση, και το εργατικό δικαίωμα στη ζωή μετά την εργασία», ήταν το θέμα της εκπομπής «Ράδιο Παντιέρα».

 

Καλεσμένος στο στούντιο της  ERTopen, ήταν ο Βασίλης Μηνακάκης,συγγραφέας, μεταξύ άλλων και του βιβλίου «Κοινωνική Ασφάλιση -Από το κράτος Πρόνοιας στην ελαστασφάλεια», όπου με προφητικό τρόπο προέβλεψε βασικές πλευρές της σημερινής γενικής επίθεσης στο δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Συζητήσαμε μαζί του την επερχόμενη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση. Σκιαγραφήσαμε τις βασικές επιπτώσεις στη ζωή των σημερινών και επερχόμενων συνταξιούχων, αλλά και των ανασφάλιστων νέων. Ανιχνεύσαμε επίσης τους δρόμους για ένα άλλο δημόσιο καθολικό σύστημα ασφάλισης και προστασίας σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργαζόμενων, με βάση τα δικαιώματά τους και όχι με βάση τα πορίσματα διαφόρων σοφών και τις επιταγές των δανειστών.

 

Τον ήχο ρύθμιζε ο Βαγγέλης Πίσπας, ενώ στα μικρόφωνα της εκπομπής ήταν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Σταμούληςκαι Γιώργος Μουρμούρης.

 

Το πρόγραμμα του ελεύθερου ραδιοφώνου της ΕΡΤopen, μεταδίδεται στους 106,7 στα fm στην Αττική και διαδικτυακά στο: www.ertopen.com

 

Ακούστε στα τρία βίντεο που ακολουθούν, ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμη και κατατοπιστική συζήτηση που είχαμε με τον Βασίλη Μηνακάκη:

 

βίντεο 1

 

βίντεο 2

 

βίντεο 3