ΑΔΕΔΥ: Για την απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου: 5 Απριλίου 9πμ ΕΚΠΑ (Προπύλαια) με στάση εργασίας

2024-04-04 22:56

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

 

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Για την απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Αντωνίου Δημήτρη, διοικητικού υπαλλήλου του Ε.Κ.Π.Α. και μέλους της ΚΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο  συνάδελφος Δ. Αντωνίου συμμετείχε σε κινητοποίηση στο κτήριο «ΚΛΕΙΔΙ» του ΕΚΠΑ, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του συλλόγου του, καθώς και των συλλόγων ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και των φοιτητικών συλλόγων.

Η κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα για να εκφραστεί η αντίθεση στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που λειτουργούσαν ως κατασταλτικός μηχανισμός κατά των καταλήψεων των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ γνωρίζει πολύ καλά πως η δράση του Δ. Αντωνίου και των άλλων συμμετεχόντων, δεν προκάλεσε καμία δολιοφθορά ή «σαμποτάζ».

Ο συνάδελφος Δ. Αντωνίου μετά από 19 χρόνια διαρκών συμβάσεων, απολύεται εκδικητικά για συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε την άμεση ανανέωση της σύμβασής του.

Καταδικάζουμε την άρνηση των πρυτανικών Αρχών να συναντήσουν όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων και την ΟΔΠΤΕ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

  • Συνδικαλιστική–οικονομική κάλυψη του συναδέλφου

  • Διευκολυντική στάση εργασίας και συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην κινητοποίηση της Παρασκευής 5/4/24 στις 9πμ στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ (Προπύλαια)

  • Να ζητήσει η Εκτελεστική Επιτροπή συνάντηση με Πρύτανη. Υπ. Εσωτερικών και Υπ. Παιδείας

  • Να ζητηθεί η απόσυρση της μήνυσης του Αντιπρύτανη κατά του Βαϊνά Παντελή, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, για το ίδιο θέμα.

Ύστερα από τα παραπάνω:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 11.00πμ, προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου να μετέχουν στην κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ (Προπύλαια).

 

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.