ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον διωκόμενο συνάδελφο Π. Βαϊνά

2024-04-22 11:44

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον διωκόμενο συνάδελφο Π. Βαϊνά

 

Μετά την απόλυση του εργαζόμενου και συνδικαλιστή στο ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου, για την κινητοποίηση στο κτήριο του σέρβερ του πανεπιστημίου Αθηνών, ήρθε και η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του συναδέλφου μας δασκάλου Βαϊνά Παντελή, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

 

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, ο Παντελής Βαϊνάς έλαβε κλήση υπόπτου για να παραλάβει τη δικογραφία στις 12 Απριλίου και να απολογηθεί.

 

Η μήνυση έχει να κάνει με τις δηλώσεις του Π. Βαϊνά σε τηλεοπτικές εκπομπές για τη συμβολική κινητοποίηση στο χώρο του σέρβερ του ΕΚΠΑ ως έκφραση αντίθεσης του σωματείου στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που θεωρούσε με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του ως μέσο καταστολής των φοιτητικών καταλήψεων. Οι δηλώσεις του Π. Βαϊνά είναι η μόνη αλήθεια και καταρρίπτουν το επιχείρημα για σαμποτάζ.

 

Η κινητοποίηση αυτή έφερε σε δύσκολη θέση κυβερνητικά σχέδια και τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οπότε κάποια ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και άλλοι κύκλοι ζητούν τη δίωξη του Π. Βαϊνά.

 

Η μήνυση είναι «κατά παραγγελία» και στρέφεται κατά των μαζικών εργατικών και εκπαιδευτικών αγώνων που απειλούν να βάλουν τη σφραγίδα των αναγκών και των απαιτήσεων των νέων, των εργαζομένων στις πολιτικές εξελίξεις. Σκοπό έχει να κάμψει το φρόνημα, έχει καθαρά πολιτικό και εκδικητικό χαρακτήρα.

 

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η μήνυση και να σταματήσουν οι περίεργες μεθοδεύσεις.

 

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον Π. Βαϊνά αλλά και σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή.

 

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

  

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.