4/7 πραγματοποιείται το πειθαρχικό εναντίων του εκπ/κού Στ. Γκουλιώνη. Ο Αριστοτέλης προτίθεται να βάλει πούλμαν για τη Λάρισα

2013-07-01 21:01

Την Πέμπτη, 4/7/2013, την ώρα που συνεδριάζει το πειθαρχικό συμβούλιο της Λάρισας, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα ενάντια στην πειθαρχική δίωξη του εκπ/κού Στ. Γκουλιώνη. Ο σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης» προτίθεται να βάλει πούλμαν για τη μεταφορά αυθημερόν των διαδηλωτών από την Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός (για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας). Στην 82η Γ.Σ. της ΔΟΕ υπήρξε ομόφωνη απόφαση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα, συμμετοχή μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ σ’ αυτή και πούλμαν από την Αθήνα. Μέχρι σήμερα, παρ’ όλο που η ημέρα του πειθαρχικού πλησιάζει, δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το ζήτημα αυτό. Το θεωρούμε μέγιστο θέμα, το γεγονός ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα το Δ.Σ. δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ανυπαρξία ανακοίνωσης. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης της 82ης Γ.Σ.

Να θυμίσουμε ότι ο    εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό και στο παρελθόν μέλος του συλλόγου μας, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία   «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», τον έβγαλαν σε αργία από 9 Απριλίου και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης.

Το «έγκλημα» του Στ. Γκουλιώνη είναι ότι συμμετείχε μαζί με χιλιάδες λαού σε ολόκληρη τη χώρα, στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στον κοινωνικό Αρμαγεδώνα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε  και ΔΝΤ. Εκεί συνελήφθηκε εντελώς αναίτια και άδικα από τις αστυνομικές δυνάμεις και παραπέμφθηκε σε δίκη με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής όπου καταδικάστηκε πρωτόδικα με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί να κριθεί στις 24/10/2013 και πάλι στο Εφετείο Λάρισας.

Η καταδίκη τότε καταγγέλθηκε από πλήθος συλλόγων, σωματείων και ομοσπονδιών ως ενέργεια που ποινικοποιεί και θέτει σε αμφισβήτηση στοιχειώδη δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα, όπως αυτό της διαδήλωσης και έρχεται να προστεθεί στο συνολικότερο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο που ζούμε.

Ο κατήφορος αυτός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος μετά την εξέλιξη της παραπομπής του στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Ο νέος πειθαρχικός κώδικας με τον τρόπο αυτό στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπαλλήλου μια και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους!!!  Ταυτόχρονα ο 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος πειθάρχησης και φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι το καθεστώς επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους αγωνιστές του κινήματος και να ποινικοποιήσει κάθε κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Το καθεστώς, με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, έχει απόλυτη ανάγκη το ολοκληρωτικό κράτος για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.

Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη νέα τυραννία και στην αντεργατική πολιτική της. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες της ανατροπής αλλά αντίθετα θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.

Δε θα επιτρέψουμε ο Στ. Γκουλιώνης, αγωνιστής και άξιος παιδαγωγός να απολυθεί για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.

 Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε δίωξη του Στ. Γκουλιώνη
  • Κατάργηση του 4057/2012 και του 4093/2012

Οργανώνουμε:

  • Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών
  • Ενισχύουμε οικονομικά για τα δικαστικά κα άλλα έξοδα

4/7 πραγματοποιείται το πειθαρχικό εναντίων του εκπ/κού Στ. Γκουλιώνη. Ο Αριστοτέλης προτίθεται να βάλει πούλμαν για τη Λάρισα