Ψήφισμα συμπαράστασης στον Π. Αντωνόπουλο

2014-09-14 20:39

Ο σύλλογός μας εκφράζει τη συμπαράστασή του και απαιτεί την απαλλαγή του  Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που δικάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, με την κατηγορία  ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση».

Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 8 Γενάρη του 2014.

Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ο μεγάλος τους τρόμος. Γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική τους δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην εργαζόμενη πλειοψηφία, στους ανέργους, τη νεολαία και το λαό. Γι’ αυτό προχωρούν σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού!

Είναι όμως γελασμένοι.  Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

Απαιτούμε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία του συναδέλφου Π. Αντωνόπουλου

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης την  Τρίτη 16/9/14, στις 9.00 π.μ., στα δικαστήρια στη Σχολή Ευελπίδων

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΠΠΑ ΝΤΙΝΑ                                                                                               ΓΡΑΦΟΥ ΜΑΤΙΝΑ