Ψήφισμα-καταγγελία του "Αριστοτέλη": Τουλάχιστον ύποπτη η απόφαση του υφυπουργού Αλ. Δερμεντζόπουλου να θέσει σε αργία την Παπαδοπούλου Ελ. λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού! Να ανακληθεί ΤΩΡΑ η αργία!

2014-07-13 19:25

Δεν μπορούσε να περιμένει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ 10 μέρες για να ανακοινωθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για την Ελισάβετ Παπαδοπούλου, πρόεδρο του συλλόγου εκπ/κών Μολάων και αιρετή εκπρόσωπο στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και δια της υπογραφής του υφυπουργού Αλ. Δερμεντζόπουλου, αποφάσισε να τη θέσει σε αργία.

 

Γιατί βιάστηκε το ΥΠΑΙΘ να προκαταβάλει την απόφαση του πειθαρχικού, όταν μάλιστα, η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν υπέγραφε την αργία επί 5 μήνες που εκκρεμούσε η υπόθεση γιατί δεν υπαγόταν στην αυτοδίκαιη αργία;

 

Η απόφαση αυτή, προϊόν κυβερνητικού απολυταρχισμού από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας, όταν πραγματοποιείται στην εκπνοή χρόνου για την οριστική απόφαση, εγκαλείται ταυτόχρονα και για έμμεση πράξη επηρεασμού του συμβουλίου και πολιτικής παρέμβασης στις αποφάσεις του.

 

Ζούμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού όπου τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα εκτελούνται στο απόσπασμα των πειθαρχικών και των αργιών! Με τη βιομηχανία διώξεων θέλουν να επιβάλλουν δια του φόβου, υποταγή στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους ανέργους, την κοινωνία ολόκληρη, που διαλύει τα κοινωνικά αγαθά!

 

Η δίωξη της Παπαδοπούλου Ελ. ήταν από την πρώτη στιγμή συνδικαλιστική και πολιτική. Πραγματοποιήθηκε γιατί η Παπαδοπούλου δε σιώπησε! Αντίθετα αντιπάλεψε, δημοσιοποίησε και αγωνίστηκε ενάντια στις αυθαιρεσίες του διευθυντή εκπ/σης Λακωνίας και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, υπερασπίστηκε το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Γι’ αυτό η πολιτική ηγεσία και η διοικητική πυραμίδα προσπαθεί λυσσαλέα να την εξοντώσει!

 

Ολόκληρη η μαχόμενη εκπαίδευση και η τοπική κοινωνία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της με εκατοντάδες ψηφίσματα και υπογραφές, με μαζικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Αθήνα, στη Σπάρτη, στην Τρίπολη. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τους αγωνιστές του κινήματος!

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ