Ψήφισμα για ποινικές διώξεις αιρετού και μελών Δ.Σ. Σάμου

2013-04-16 17:53

Καταγγέλλουμε τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί μετά από μηνυτήρια αναφορά μελών του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Σάμου:

  1. κατά μελών του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών (ανάμεσα στους οποίους και η μία εκ των δύο αιρετών του Συλλόγου) για τη βαθμολογία τους κατά τη διαδικασία των κρίσεων για την επιλογή διευθυντών τον Ιούλιο του 2011 και
  2. κατά του Δ.Σ. του συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, επειδή τους κατήγγειλε γι΄ αυτή τους την ενέργεια.

Οι διώξεις, αλλά και η αυτοδίκαιη αργία, αποτελούν πράξεις καταστολής και αυταρχισμού που στην ουσία καταργούν το ρόλο του αιρετού ως εκλεγμένου μέλους στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και το ρόλο του Δ.Σ. του Συλλόγου  στο συνδικαλιστικό κίνημα και συνδέονται με το γενικότερο κλίμα διώξεων και τρομοκράτησης που φέρνει το νέο πειθαρχικό και η αξιολόγηση, ώστε η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων στην εκπαίδευση να σαρώσει δικαιώματα και κατακτήσεις χωρίς αντίσταση.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις τόσο κατά του Συμβουλίου Επιλογής όσο και του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και να καταργηθεί ο νόμος που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και θέτει δημόσιους λειτουργούς σε αργία.

Τέλος, καλούμε όσους έχουν καταθέσει τις παραπάνω μηνύσεις και αγωγές να τις αποσύρουν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η στάση τους θα θεωρηθεί από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα ως εχθρική προς τον κλάδο.

Ψήφισμα για ποινικές διώξεις αιρετού και μελών Δ.Σ. Σάμου

επισυναπτόμενο εδώ

 

επισυναπτόμενο εδώ