Ψήφισμα για τη δίωξη συναδέλφων στο 6ο Δημ. Σχολείο Αγ. Παρασκευής

2014-05-07 07:04

Η βιομηχανία διώξεων εναντίον των λειτουργών του δημόσιου σχολείου καλά κρατεί. Με την τακτική του « Σοκ και Δέος » η τρόικα και οι εντολοδόχοι της προσπαθούν να  τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας και τον εκπαιδευτικό της τάξης. Θέλουν αδιαμαρτύρητα και υποταγμένα να εφαρμόζεται η αντιεκπαιδευτική  και αντεργατική κυβερνητική πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο, ακυρώνει  τη δυνατότητα παροχής μόρφωσης και παιδαγωγικής αντιμετώπισης  για τον μαθητή, απαξιώνει ηθικά και εργασιακά  τον εκπαιδευτικό, στρέφεται ενάντια σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, ενάντια στην ίδια την κοινωνία.

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε παρακολουθήσει με έκπληξη, αγανάκτηση και οργή, ένα σήριαλ άδικων  διοικητικών διώξεων εναντίον των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής το οποίο ξεκίνησε με την αξιοποίηση αβάσιμων  και φαιδρών καταγγελιών δύο γονέων και εξελίσσεται με πρωτοφανείς και εξαιρετικά ανησυχητικές ενέργειες. Ως αποτέλεσμα  τίθεται  πλέον σε κίνδυνο η σωματική, ηθική και επαγγελματική υπόσταση των εκπαιδευτικών και τραυματίζεται σοβαρά  το απαραίτητο παιδαγωγικό κλίμα και η ηρεμία του σχολείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Π.Ε. «o Περικλής» αφορμή αποτέλεσε ένα απλό δυσάρεστο περιστατικό από αυτά που μπορούν να συμβούν στο πλαίσιο κάθε κοινότητας άρα και της σχολικής και ανέκαθεν επιλύονταν από τα μέλη της στο πλαίσιο της παιδαγωγικής αντιμετώπισης προβλημάτων.

Η υπόθεση που αφορά την «κλοπή» των 2,20€ για την οποία υπήρξε απαλλακτικό πόρισμα διενεργηθείσας ΕΔΕ εναντίον εκπαιδευτικού του σχολείου, αποκτά νέες διαστάσεις, με την εμπλοκή σε  διενέργεια συμπληρωματικής ΕΔΕ από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής  πέντε συνολικά συναδέλφων εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου  Αγίας Παρασκευής.

 Η τελική(;) πράξη μέγιστης αναλγησίας και αυθαιρεσίας, είναι το γεγονός ότι ενεργοποιώντας το Νέο Πειθαρχικό «Δίκαιο» (ν. 4093/2012) που ουσιαστικά έχει καταργήσει και το τεκμήριο της αθωότητας,  με απόφαση του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) κ. Λέανδρος Ρακιντζής παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και θέτει  σε αυτοδίκαιη αργία(!) αναδρομικά από την 8-4-14 τη συναδέλφισσα εκπαιδευτικό του Σχολείου,Νατάσα Ορφανοπούλου με το παράπτωμα της άσκησης κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής το οποίο συνιστά παράλληλα «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά»!

Η διωκόμενη εκπαιδευτικός   «τόλμησε» και είχε το «θράσος» να αναφερθεί προς τη Διοίκηση και τον ΓΕΔΔ προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν απέναντι σε κάθε άδικη καταγγελία η οποία στρέφεται εναντίον της, η οποία ήδη είχε κριθεί «αβάσιμη» με την έκδοση απαλλακτικού  πορίσματος κατά την διενεργηθείσα προανακριτική διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής με καθημερινές προσωπικές παρεμβάσεις αλλά και  με καταγγελίες και νομικές ενέργειες έχουν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και την ανησυχία τους για τη σοβαρή διατάραξη του παιδαγωγικού κλίματος και της ομαλής λειτουργίας του Σχολείου με θύματα τα παιδιά.

Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Τα φαινόμενα του αυταρχισμού και της καταστρατήγησης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το Δημόσιο Σχολείο δε θα ήταν δυνατόν να μείνει ανέγγιχτο ούτε σε αυτόν τον τομέα. Η εκπαιδευτική κοινότητα τα γνωρίζει και τα βιώνει σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της, καθώς μεθοδεύουν τη φίμωση και την υποταγή του εκπαιδευτικού και αγγίζουν πλέον ανοιχτά  τα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής.

 Προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών. Θέλουν τον δάσκαλο άβουλο, χειραγωγημένο, φιμωμένο  και υποταγμένο. Θέλουν το σχολείο παραγωγό μαθητών αμόρφωτων, ακαλλιέργητων, χωρίς ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, αυριανών αναλώσιμων, ελαστικών απασχολούμενων.

   Επιδιώκουν τη βίαιη υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, την ουσιαστική ακύρωση της μορφωτικής και παιδαγωγικής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και την εργασιακή και ηθική απαξίωση του εκπαιδευτικού. Ο φόβος και η τρομοκρατία είναι τα όπλα τους, απέναντι σε όλο τον κόσμο της εργασίας, για να εφαρμόσουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική τους.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

  1. Το Δ.Σ. του  Συλλόγου μας:

  2. Δηλώνει ότι στηρίζει  τους διωκόμενους  συναδέλφους μας, αλλά και το σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Περικλής» στον οποίο ανήκουν.

  3. Καταδικάζουμε τον παράλογο μηχανισμό των  ΕΔΕ και των πειθαρχικών διώξεων που έχει στηθεί εις βάρος των εκπαιδευτικών του 6ουΔημοτικού σχολείου της Αγ. Παρασκευής.

  4. Η δίωξη εναντίον των συναδέλφων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής, πρέπει να αντιμετωπιστεί ως δίωξη όλων των εκπαιδευτικών. 

  5. Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων.

    Ακυρώνουμε τα σχέδιά τους,

    προστατεύουμε τους μαθητές μας, το Δημόσιο Σχολείο και τους λειτουργούς του.