Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η άρνηση συμμετοχής των εργαζόμενων του Δημοσίου στις διαδκασίες αξιολόγησης. Αναλυτικά στοιχεία

2014-07-17 23:00

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/7 ΑΠΟ ΓΓ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Σε μαζική γενική συνέλευση στις 15 Ιούλη στη ΓΓΒ του ΥΠΑΝ (κτίριο πλ. Κάνιγγος) αποφασίσαμε ότι συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από τις "αξιολογήσεις". Το κλίμα ήταν σχεδόν ενθουσιώδες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, πολλοί μιλάγανε για ήττα του Μητσοτάκη. Αποφασίστηκε ομόφωνα να πάρουμε τη λίστα από τη διεύθυνση Προσωπικού και όλοι όσοι έχουν στα χέρια τους αξιολογόχαρτα να τα επιστρέψουν στο Σύλλογο. Γενικώς, δεν έχει δώσει κανένας αξιολογόχαρτο, οι γενικοί διευθυντές δεν έχουν δώσει επιμερισμό και θα είμαστε σε αναμονή για την έφεση και για νέα γενική συνέλευση.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΙΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 15-7

Το κλίμα γίνεται πολύ καλό μετά και την συνέλευση του σωματείου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και στα κατά τόπους υποκαταστήματα.

Σήμερα στη συνέλευση του Πατησίων οι υπάλληλοι που συμμετείχαν αποφάσισαν ομόφωνα να μην υπογράψουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης. Το ίδιο ενημερωθήκαμε ότι αποφασίστηκε και στο υποκ/μα Πλ. Ομονοίας και Πλ. Αττικής.

 

Ξάνθη 16-7-2014

Σας ενημερώνουμε οτι το 100% των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν παρέλαβαν ούτε παρέδωσαν τις εκθέσεις αξιολόγησης.

 

ΔΡΑΜΑ

Σας ενημερώνουμε πως στην Π.Ε Δράμας το ποσοστό άρνησης παραλαβής οιοδήποτε εγγράφου που έχει σχέση με την αξιολόγηση είναι 92% ήτοι 213 συνάδελφοι στους 235.

Από τους υπόλοιπους, 11 έχουν καταθέσει φύλλα αξιολόγησης. 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

16/7/14Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε την  Τρίτη 15/7/14 η διανομή των φύλλων αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού του Νοσοκομειο Κ.Υ Νεάπολης και παράλληλα  η συλλογή τους από το Σύλλογο Εργαζομένων σε εφαρμογή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του συλλόγου και της σχετικής απόφασης της ΑΔΕΔΥ.

Σε σύνολο 38 εργαζομένων που παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης, οι 37 τα παρέδωσαν στο Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείο Κ.Υ Νεάπολης, δηλαδή ποσοστό 99,9%, αρνούμενοι στην πράξη να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη και άδικη  διαδικασία αξιολόγησης.

Πρόκειται για μια μαζική και καθολική απάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κ.Υ. Νεάπολης στις διαδικασίες αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απάντηση η οποία θα συνεχιστεί και στις επόμενες φάσεις, ακυρώνοντας στην πράξη το εγχείρημα του Υπουργείου, σε συνεργασία και συνεννόηση με τους εργαζόμενους στους άλλους χώρους του δημόσιου τομέα και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου

 

Η πρόεδρος       Η Γραμματέας

 

Γουλιδάκη Ειρήνη           Σαλαμούσα Ειρήνη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

16/7/14

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την  Τρίτη 15/7/14 που γίνονταν η διανομή των φύλλων αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης προχωρούσε παράλληλα και η συλλογή τους από το Σύλλογο Εργαζομένων, σε εφαρμογή της απόφασης τόσο της γενικής συνέλευσης του συλλόγου αλλά και της σχετικής απόφασης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Σε σύνολο 146 εργαζομένων, 135 εργαζομένων παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης (11 βρίσκονται σε άδεια), οι 130 ήδη τα παρέδωσαν στο Σύλλογο Υπαλλήλων του ΕΚΑ, αρνούμενοι στην πράξη να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη και άδικη  διαδικασία αξιολόγησης. Επισημαίνουμε ταυτόχρονα ότι  μέχρι τις 15 Ιουλίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία της δήθεν αυτοαξιολόγησης κανένας εργαζόμενος δεν υπέβαλε στο Γραφείο Προσωπικού του Κέντρου φύλλο αξιολόγησης.

Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία - αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης αγγίζει το 100%.

Πρόκειται για μια μαζική και καθολική απάντηση των εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης στην αξιολόγηση σφαγείο που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που στόχο έχει τις απολύσεις, το κλείσιμο υπηρεσιών και τις περικοπές στους μισθούς.

Η αντίσταση των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης σε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές θα συνεχιστεί, ακυρώνοντας στην πράξη το εγχείρημα του Υπουργείου, σε συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου

 

Ο πρόεδρος       η Γραμματέας

 

Κόνιαρης Χρήστος           Γεωργονίκου Τζένη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

16/7/14

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε την  Τρίτη 15/7/14 η διανομή των φύλλων αξιολόγησης από το γραφείο προσωπικού του ΓΝΑΝ και παράλληλα  η συλλογή τους από το Σύλλογο Εργαζομένων σε εφαρμογή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του συλλόγου και της σχετικής απόφασης της ΑΔΕΔΥ.

Σε σύνολο 252 εργαζομένων που παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης, οι 248 τα παρέδωσαν στο Σύλλογο Εργαζομένων ΓΝΑΝ, δηλαδή ποσοστό 98.5%, αρνούμενοι στην πράξη να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη και άδικη  διαδικασία αξιολόγησης.

Πρόκειται για μια μαζική και καθολική απάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στις διαδικασίες αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απάντηση η οποία θα συνεχιστεί και στις επόμενες φάσεις, ακυρώνοντας στην πράξη το εγχείρημα του Υπουργείου, σε συνεργασία και συνεννόηση με τους εργαζόμενους στους άλλους χώρους του δημόσιου τομέα και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου

 

Ο πρόεδρος       η Γραμματέας

 

Γιώργος Μανουσάκης            Πόπη Κιτοπούλου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                                      

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Η αξιολόγηση του Μητσοτάκη καταργείται στην πράξη

 

Στο 85% ανέρχεται το ποσοστό των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης που έχουν αρνηθεί μέχρι σήμερα να παραδώσουν τα έντυπα αξιολόγησης στους αξιολογητές τους.

Οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του κανιβαλικού νόμου που διαλύει το δημόσιο υλοποιούν την ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης και καταθέτουν ασυμπλήρωτα τα έντυπα αξιολόγησης στο Σύλλογό τους.

Από τους 98 εργαζόμενους που παρέλαβαν το έντυπο οι 83 έστειλαν έγγραφο με το οποίο γνωστοποιούν στον αξιολογητή την άρνησή τους να αξιολογηθούν με το σύστημα των ποσοστώσεων.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Προσωπικού καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Γενικές Γραμματείες να ακολουθήσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και να μην συμμετάσχουν σ’ αυτή την  απαξιωτική για τους υπαλλήλους διαδικασία.

Παράλληλα, δηλώνει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι του φορέα με μαζικότητα και αποφασιστικότητα να συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη, δηλ. την κατάργηση του κανιβαλικού νόμου για την αξιολόγηση.  

 

Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Αττικής

Σήμερα (16/7) κάναμε συνέλευση στην Αποκεντρωμένη δ/ση Αττικής, στην οποία συμμετείχαν 280 συνάδελφοι και αποφασίσαμε να κατατεθούν οι εκθέσεις αξιολόγησης στο σύλλογο. Έχουν κάνει τον επιμερισμό των ποσοστών 2 από τους 3 γενικούς διευθυντές και αναμένεται και ο τρίτος.

 

ΠΟΕΔΗΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

 

                Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών επιβεβαιώνει την μορφή ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και οι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ του Δημοσίου στο σύνολο των Δημοσίων  Υπαλλήλων,  από το καθήκον της Αξιολόγησης.

                Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ θα εξαντλήσουν  κάθε μορφή δράσης (ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ)  ανεξάρτητα από κάθε δικαστική έκβαση. Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που μέσω της δικαστικής οδού επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ακύρωση της Αξιολόγησης.

Συνεχίζουμε Δυναμικά – Μαζικά – Καθολικά τις δράσεις μας για ακύρωση της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Εμποδίζουμε τις Διοικήσεις με κάθε μέσο να προωθήσουν την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Η καθολική μας ενυπόγραφη άρνηση έχει αποτελέσματα.

                Παρήλθαν οι καταληκτικές ημερομηνίες επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές, της παραλαβής των Φύλλων Αξιολόγησης και της Αυτοαξιολόγησης, χωρίς να συμμετάσχει ούτε ένας εργαζόμενος στη διαδικασία της Αξιολόγησης.

                Η ενυπόγραφη άρνηση είναι καθολική (πάνω από 40.000 υπογραφές).

Σε πολλά Νοσοκομεία δεν επιτρέψαμε στους Διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά και στα 40 Νοσοκομεία που παρελήφθησαν τα Φύλλα Αξιολόγησης παραδόθηκαν στα Σωματεία ως ΑΣΥΜΠΛΗΡΩΤΑ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ  με καθολική συμμετοχή.

 Δεν μας φοβίζουν τα οποιαδήποτε κατασταλτικά μέτρα που θα εφαρμόσουν Κυβέρνηση και  Διοικούντες  των Νοσοκομείων.

                Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ.

  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση της  ΑΔΕΔΥ , την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής  στο Εφετείο κατά της Απόφασης του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από το καθήκον της Αξιολόγησης για διαδικαστικούς λόγους.
  • 48ΩΡΗ ΔΡΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 22 & ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ  2014.
    • Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Μονάδες και ΕΚΑΒ ενάντια της κατάπτυστης  Αξιολόγησης.
    • Την Τετάρτη προκηρύσσουμε  5ωρη Παναττική Στάση Εργασίας 10πμ – 3μμ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στην Συγκέντρωση θα συμμετάσχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ όλης της Χώρας.

Κατά τη Συγκέντρωση τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων θα επιστρέψουν στον Υπουργό Υγείας ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ τα ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣΗΣ ή τις υπογραφές των υπαλλήλων όπου αυτά δεν μοιράστηκαν.

                ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ την συμμετοχή μας στην Αξιολόγηση προκηρύσσοντας το σύνολο των μορφών δράσης.