Σιγά μην την έβγαζαν με 30 αργύρια! Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης οι δοτοί Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης!

2014-11-08 19:08

Για όποιον δεν κατάλαβε, η τροπολογία είναι σαφής. Όποιος διευθυντής εκπαίδευσης αξιολογήθηκε ως εξαιρετικός δηλαδή το ΥΠΑΙΘ έκρινε ότι έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής που καταστρέφει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, θα ανταμοίβεται! Αν και όταν θα φεύγει από τη θέση του διευθυντή, τότε μια άλλη θέση τον περιμένει... Όχι, μην μπερδεύεστε... Όχι του δάσκαλου... Του ελεγκτή!!! 

Εν ολίγοις:

α. Επειδή τα ρουσφέτια που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και οι θέσεις μόνο 13, κανείς δε θα φεύγει παραπονεμένος! Όλα και όλους τους βολεύει το υπουργείο, αρκεί να του κάνουν τη δουλειά του!

β. Όσες περισσότερες καταγγελίες καταπάτησης δικαιωμάτων θα έχει ο διευθυντής εκπαίδευσης, τόσο μεγαλώνουν οι ελπίδες του να ξαναγίνει στέλεχος εδώ ή αλλού!

 

πηγή: esos.gr

Τροπολογία για τους Περιφ. Δντές Εκπσης.

 

Θα γίνονται Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και Σύμβουλοι του αυτοτελούς Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του υπουργείου Παιδείας. εκτός από Σχολικοί Σύμβουλοι.

 

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, προς ψήφιση, στη Βουλή, οι Περιφερειακοί Διευθυντές που έχουν αξιολογηθεί ως εξαιρετικά, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 152/13, μετά την για οποιονδήποτε λόγο αποχώρησή τους από τη θέση που κατέχουν, εξαιρουμένων των λόγων συνταξιοδότησης ή πειθαρχικών λόγων, δύναται κατόπιν αιτήσεως τους και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί στελέχωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών και Σωμάτων Επιθεώρησης, να αποσπώνται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ως:

 

Α. Επιθεωρητές- Ελεγκτές στις ελεγκτικές υπηρεσίες ή Σώματα Επιθεώρησης που υπάγονται ή εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας,

ή,

Β. Με απόφαση των κατά περίπτωση αρμόδιων υπουργών σε ελεγκτικές υπηρεσίες ή Σώματα Επιθεώρησης άλλων υπουργείων.

 


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

 

Επίσης δίνεται η δυνατότητα να διορίζονται σε προσωποπαγείς θέσεις  του κλάδου Συμβούλων  του αυτοτελούς Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του υπουργείου Παιδείας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

Θυμίζουμε ότι στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, δίνεται ήδη η δυνατότητα να γίνονται Σχολικοί Σύμβουλοι, εκτός διαδικασιών επιλογής , όπως προβλέπεται για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.