Πρόγραμμα «ΤeachersforΕurope», το θράσος της Ε.Ε. δεν έχει όρια!

2014-01-15 22:48
 

 

Με περίσσιο θράσος, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της ΕΕ, η συμμαχία των χορτάτων αυτού του κόσμου, που κατασπαράζει με τη λεηλατική πολιτική της λαούς ολόκληρους, που οδηγεί στην ανεργία και την ανέχεια εκατομμύρια ανθρώπους, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εκπαίδευση για να κάνει πολιτική προπαγάνδα εξωραϊσμού της. Ανησυχούν γιατί οι λαοί της Ευρώπης, ανάμεσά τους και ο λαός της Ελλάδας, όλο και περισσότερο αμφισβητούν την ΕΕ ως το σπίτι που θα στεγάσουν ελπίδες και όνειρα για μια καλύτερη ζωή, όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι είναι το παλάτι των τραπεζών και του κεφαλαίου.

 

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη πληρώνουν τις συνέπειες της «Ευρωπαϊκής Πολιτικής» της εξυπηρέτησης των Τραπεζών και των άλλων Μονοπωλίων, ακόμα και με τη ζωή τους,

Την ώρα που η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαχειριστεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, με μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς, με σκοπό να εξασφαλιστεί η έξοδος από την κρίση για το κεφάλαιο,

Την ίδια ώρα, στήνονται μηχανισμοί εξωραϊσμού της ΕΕ, στοχεύοντας στη συνείδηση παιδιών, με «εργαλείο» τους εκπαιδευτικούς. Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, θα υλοποιήσουν το Φλεβάρη πρόγραμμα και καλούν δασκάλους σε επιμορφωτικό σεμινάριο για να τους διδάξουν «πώς να εμφυσήσουν τα οράματα της ΕΕ σε παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού!». Η συγκεκριμένη δράση, που ονομάζεται «ΤeachersforΕurope» (δάσκαλοι για την Ευρώπη), έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες που κατά καιρούς αναπτύσσονται σε σχολεία.

Σύμφωνα με την πρόσκληση αυτή,  «Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είναι: Να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί της ευρωπαϊκής ιδέας».

Όσο για τα παιδιά, στόχος είναι «Να αποτελέσουν μέλη μιας πανευρωπαϊκής κοινότητας που θα προωθεί και θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες σχετικές με την αξιοποίηση της Ενιαίας Αγοράς και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους. Να συμμετέχουν σε ένα ενεργό δίκτυο ανταλλαγής απόψεων και … καλών πρακτικών στην εκπαίδευση εντός της ΕΕ».

 

Εν ολίγοις ψάχνουν υποστηρικτές της Ενιαίας αγοράς της ανεργίας, των απολύσεων, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών, της παιδείας και της υγείας, της καταστροφής της μόνιμης και σταθερής εργασίας, της γενίκευσης της ελαστικής εργασίας των ΕΣΠΑ, των πεντάμηνων, της απλήρωτης δουλειάς.

Ψάχνουν υποστηρικτές των «καλών πρακτικών» της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της δεξιότητας, της απουσίας ολόπλευρης γνώσης και κριτικής σκέψης.

 

Στοχεύουν να μετατρέψουν τους δασκάλους σε φερέφωνα των αξιών της ΕΕ, της κατάργησης κάθε δικαιώματος στο όνομα της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού που έχει θεό το κέρδος και την εκμετάλλευση.

Στοχεύουν κατ’  ευθείαν στην καρδιά και στο μυαλό των μικρών μας μαθητών.

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα.

 

Να μη γίνουν οι εκπαιδευτικοί παπαγαλάκια της Ε.Ε. και της πολιτικής της. Να μη δεχτούν να παίξουν το παιχνίδι τους. Να διδάξουν στα παιδιά του λαού την αλήθεια κι όχι τα κάθε λογής, «καινοτόμα» ψέματα. Γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί κι επιστήμονες. Διδάσκουν την αλήθεια. Σέβονται τους μαθητές τους, οφείλουν να συμβάλλουν για να αναπτύξουν κριτική και ελεύθερη σκέψη, τους διδάσκουν τις αξίες της ισότητας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής χειραφέτησης κι απελευθέρωσης και του αγώνα για την κατάκτησή τους.