Ο μεσαίωνας είναι εδώ! Νέο μισθολόγιο για το δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση με μισθούς ιδιωτικού τομέα, με εισαγωγικό μισθό για τους πτυχιούχους των ΑΕΙ τα 600 καθαρά(787 μικτά), με κατάργηση μονιμότητας και με την αξιολόγηση βασικό πυλώνα

2014-09-25 10:13

Την απόλυτη οικονομική λεηλασία και την πειθάρχηση των δημοσίων υπαλλήλων επιδιώκει η κυβέρνηση με το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο. Οι νέοι εργαζόμενοι βρίσκονται για άλλη μια φορά στην καρδιά της επίθεσης με μισθούς που είναι ίδιοι με της "κοινωφελούς" εργασίας, χωρίς μονιμότητα, και με την αξιολόγηση να καθορίζει μεγάλο μέρος του μισθού. Είναι φανερό ότι το σχέδιο περιλαμβάνει μια τεραστίων διαστάσεων αναδιάρθρωση του κράτους, των μισθών και των εργασιακών σχέσεων. Ο μεσαίωνας είναι εδώ!!!

 

πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/

 

Το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νέους εργαζομένους φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με το έθνος οι μισθοί θα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ
  • Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ

Επιπλέον, η πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπετε από το σχετικό μισθολόγιο.

Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του οποίου υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο μισθολογικό χάρτη του Δημοσίου θα έχουν ουσία μόνο όταν υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και ψηφιστεί ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.